Feltöltés dátuma: 2020.07.28.

Bíró Sára receptje

Tehéntúrós puliszka

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
167 kcal 17 g 18 g 38 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 g kukoricadara
  • 250 g félzsíros tehéntúró
  • 50 g juhtúró
  • 10 g parmezán
  • 20 g vaj
  • 2-3 csipet só
  • 450 ml víz
  • 20 g olaj (a papír kenéséhez)

Feltesszük a vizet forrni, sózzuk, ha forr a víz, belekavarjuk a darát, folyamatosan keverjük kb. 5 percig, majd konyharuhával letakarjuk, és állni hagyjuk. Belekeverjük a vajat, a túrót, juhtúrót. Egy sütőpapírt vízbe mártunk, jól kifacsarjuk, majd beolajozzuk. Rátesszük a puliszkát (én 3 szilikonos muffinformást is készítettem,) és szorosan felcsavarjuk (még konyharuhába is betekertem). A hűtőben eláll 2-3 napig is. Amikor tálaljuk, vágunk kis karikákat, a tetejét reszelt parmezánnal meghintjük, néhány percre forró sütőbe tesszük. Kínálhatjuk pörkölt, paprikás mellé.

Megjelent a diabetes2020/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!