Bíró Sára receptje
Tehéntúrós puliszka
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
167 kcal | 17 g | 18 g | 38 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g kukoricadara
- 250 g félzsíros tehéntúró
- 50 g juhtúró
- 10 g parmezán
- 20 g vaj
- 2-3 csipet só
- 450 ml víz
- 20 g olaj (a papír kenéséhez)
Feltesszük a vizet forrni, sózzuk, ha forr a víz, belekavarjuk a darát, folyamatosan keverjük kb. 5 percig, majd konyharuhával letakarjuk, és állni hagyjuk. Belekeverjük a vajat, a túrót, juhtúrót. Egy sütőpapírt vízbe mártunk, jól kifacsarjuk, majd beolajozzuk. Rátesszük a puliszkát (én 3 szilikonos muffinformást is készítettem,) és szorosan felcsavarjuk (még konyharuhába is betekertem). A hűtőben eláll 2-3 napig is. Amikor tálaljuk, vágunk kis karikákat, a tetejét reszelt parmezánnal meghintjük, néhány percre forró sütőbe tesszük. Kínálhatjuk pörkölt, paprikás mellé.