Bíró Sára receptje
Roppanós alaszkai halfilé
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
243 kcal | 27 g | 10 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 szelet halfilé (600 g)
- 40 g kukoricadara
- 5 g zabliszt
- 1 tk. pirospaprika
- 2-3 szál kakukkfű
- zsályalevél
- 3-4 ek. étolaj
- só
- citrombors
- citrom
Kivesszük a fagyasztóból a halfilét, és hagyjuk hűtőben felengedni, ha félig felengedett, már jó, leöblítjük vízzel, meglocsoljuk citromlével, és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül. Papírtörlőre rakjuk. Sütés előtt törlőkendővel leitatjuk a nedvességet, sózzuk, citromborssal meghintjük. Egy papírtörlőkendőn összekeverjük a zablisztet a kukoricadarával és a pirospaprikával, ebbe beleforgatjuk a halszeleteket, tenyérrel jól megnyomkodjuk a panírozott halat. Serpenyőbe tesszük az olajat, beledobunk 2-3 kakukkfűágat, zsályalevelet, citromkarikát. Forró olajon ropogósra sütjük. Közben kivesszük a kakukkfüvet és a zsályalevelet, tálaláskor ráhelyezzük a tányérra. Én most párolt spárgával és sárgarépás cukkinivel kínáltam.