Feltöltés dátuma: 2020.07.28.

Bíró Sára receptje

Roppanós alaszkai halfilé

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
243 kcal 27 g 10 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 szelet halfilé (600 g)
  • 40 g kukoricadara
  • 5 g zabliszt
  • 1 tk. pirospaprika
  • 2-3 szál kakukkfű
  • zsályalevél
  • 3-4 ek. étolaj
  • citrombors
  • citrom

Kivesszük a fagyasztóból a halfilét, és hagyjuk hűtőben felengedni, ha félig felengedett, már jó, leöblítjük vízzel, meglocsoljuk citromlével, és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül. Papírtörlőre rakjuk. Sütés előtt törlőkendővel leitatjuk a nedvességet, sózzuk, citromborssal meghintjük. Egy papírtörlőkendőn összekeverjük a zablisztet a kukoricadarával és a pirospaprikával, ebbe beleforgatjuk a halszeleteket, tenyérrel jól megnyomkodjuk a panírozott halat. Serpenyőbe tesszük az olajat, beledobunk 2-3 kakukkfűágat, zsályalevelet, citromkarikát. Forró olajon ropogósra sütjük. Közben kivesszük a kakukkfüvet és a zsályalevelet, tálaláskor ráhelyezzük a tányérra. Én most párolt spárgával és sárgarépás cukkinivel kínáltam.

Megjelent a diabetes2020/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!