Bíró Sára receptje
Minestrone, vagyis olasz zöldségleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
133 kcal | 5 g | 5 g | 16 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 200 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 100 g karalábé
- 150 g cukkini
- 100 g kelkáposztalevél
- 200 g hámozottparadicsom-konzerv
- 200 g vágott zöldbab
- 20 g póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors
- 2-3 szál petrezselyem- és zellerzöld
- bazsalikomlevél ízlés szerint
A zöldségeket megtisztítjuk, és közel azonos kis kockákra vágjuk. A póréhagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymagerezdet, sót, borsot. Beletesszük a felkockázott sárga- és fehérrépát, karalábét. Kicsit átpirítjuk, és vízzel felöntve, fedővel lefedve pár perc alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, kelkáposztalevelet, a felkockázott cukkinit, együtt főzzük. Majd beletesszük a paradicsomot, a felvágott zeller-, petrezselyemlevelet. Összefőzzük, tálalás előtt meghintjük gazdagon bazsalikomlevéllel.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).