Mohácsi Bernadett receptje
Joghurttorta
1 szelet energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
115 kcal | 3 g | 9 g | 4 g |
Hozzávalók 12 szelethez
- 500 ml natúr joghurt,
- 10 evőkanál eritrit/xilit (vagy Süssina folyékony édesítő),
- 1 csomag zselatin (15 g),
- 300 ml cukormentes habtejszín,
- 300 g savanyú gyümölcs (pl. eper, áfonya, meggy, szeder, málna)
A joghurtot az eritrittel meglangyosítjuk, belerakjuk a zselatint, és állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad! Ha kész, hagyjuk hűlni. Amikor langyos lesz a joghurt, gyümölcsöt rakunk bele. Minél jobban összekavarjuk, annál jobban színesíti a gyümölcs a joghurtot. A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a joghurtos masszával. Egy kapcsos tortaformába (őzgerincformába is lehet) folpack fóliát teszünk, és beleöntjük a joghurtos masszát. Körülbelül 2-3 órára hűtőben hagyjuk.