Feltöltés dátuma: 2025.02.26.

Mohácsi Bernadett receptje

Joghurttorta

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
115 kcal 3 g 9 g 4 g

Hozzávalók 12 szelethez

  • 500 ml natúr joghurt,
  • 10 evőkanál eritrit/xilit (vagy Süssina folyékony édesítő),
  • 1 csomag zselatin (15 g),
  • 300 ml cukormentes habtejszín,
  • 300 g savanyú gyümölcs (pl. eper, áfonya, meggy, szeder, málna)

A joghurtot az eritrittel meglangyosítjuk, belerakjuk a zselatint, és állandó kevergetés mellett tűzhelyen addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Forralni nem szabad! Ha kész, hagyjuk hűlni. Amikor langyos lesz a joghurt, gyümölcsöt rakunk bele. Minél jobban összekavarjuk, annál jobban színesíti a gyümölcs a joghurtot. A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a joghurtos masszával. Egy kapcsos tortaformába (őzgerincformába is lehet) folpack fóliát teszünk, és beleöntjük a joghurtos masszát. Körülbelül 2-3 órára hűtőben hagyjuk.

Megjelent a hypertonia2024/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!