Feltöltés dátuma: 2025.01.27.

Mohácsi Bernadett receptje

Édesburgonyás krumplifutár

Illusztráció
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
166 kcal 4 g 5 g 26 g

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 1000 g édesburgonya,
  • kb. 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 1 db tojás,
  • csipet só,
  • zsír vagy olaj a sütéshez.

Az édesburgonyát megmossuk, héjastól kettévágjuk, megszurkáljuk és megsütjük. Ha megsült, még melegen meghámozzuk, burgonyanyomón finomra áttörjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni. A langyos édeskrumpliba elkezdjük adagolni a lisztet. Azért nem lehet pontosan a liszt mennyiségét megadni, mert édeskrumplija (narancssárga, fehér) válogatja, hogy mennyi szükséges ahhoz, hogy közepes keménységű, nyújtható tészta legyen. Mikor már lisztes az édeskrumpli, a tojást beleütjük a közepébe, és összekeverjük a tésztával. Ha kell, még teszünk hozzá némi lisztet és nyomkodással összeállítjuk. Könnyű, lágy tésztát kell kapnunk, ami nem ragad, és könnyű vele dolgozni. Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Különféle figurákra is szaggathatjuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk. Nem kell, hogy a zsiradék ellepje a pogácsákat! Hasonlóképpen sütjük, mint a palacsintát, ha pirosodik, megfordítjuk és a másik oldalán is megsütjük őket.

Tipp: Önmagában, sósan és cukormentes lekvárral is finom.

Megjelent a hypertonia2024/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!