Szerző: Szécsi Emese Feltöltés dátuma: 2022.05.04.

Hangtálak harmonizáló hangja az egészségért

Az alábbi cikk egy olyan kiegészítő gyógymódról szól, amelyre ugyan eddig még nincsenek tudományos bizonyítékok, de hatása kétségtelenül működik. Közérzetjavító, nyugtató, stresszoldó, és mint ilyen, kedvező lehet a lelki egyensúlyunk megtartásában, visszanyerésében. Minden olyan betegségben, állapotban használható kiegészítőnek, amelynek egyik kiváltója a feszültség és szorongás, így a magas vérnyomás gyógyításában is.

Illusztráció

Hosszú és monoton hétköznapok, megoldandó feladatok, stresszes helyzetek, egyre több munka és egyre nagyobb teher a vállakon. Állandó pörgés, amikor a lelassulás elképzelhetetlenné válik. Egy átlagember hétköznapjait tükrözi ez a felsorolás. Az egészségünk abban rejlik, hogy mennyire tudjuk tartani saját egyensúlyunkat és harmóniánkat. Amikor a harmónia megszűnik, akkor jönnek a bajok, s érezzük, hogy itt fáj, ott fáj, vagy mentálisan nem vagyunk teljesen jól. Ez az állapot visszafordítható, amiben segítségünkre lehetnek a hangtálak. A hangtálakból kinyert hangok simogatják a testünket, lelkünket. Úgy képzeljük el ezeket a hangokat a testünkben, mint amikor egy kavicsot beledobunk egy nagyobb vízfelületbe, s hullámok keletkeznek koncentrikusan egyre nagyobb köröket képezve. A hangtálterápia vagy más nevén hangmasszázs egy csodálatos holisztikus lehetőség, amellyel az ember teljes lényét energetizálhatjuk, nyugtathatjuk, harmonizálhatjuk, támogathatjuk, gyógyíthatjuk.

Az emberi test nagy része víz, mely négyszer olyan jól vezeti a hangot, mint a levegő. Ennek köszönhető, hogy a hangtálak rezgései hullámok formájában – szó szerint sejtszintig – „átmossák” az egész testünket, és minden szervünkre pozitív hatást fejthetnek ki, illetve nem utolsósorban kisimítják a lélek ráncait és megnyugtatják a szellemet. Ugyanis a hangtálak által keltett rezgések végigáramlanak az egész testen, s azon dolgoznak, hogy a saját, egyéni egyensúlyunkat kialakítsák.

A hangtálak ereje abban rejlik, hogy kézzel készülnek és 7 fém ötvözetéből alakítják ki őket, amelyek a következők: arany (az életenergia, a tudat jelképe), ezüst (jelképezi az időt, az előrehaladást), higany (a szellem és a test kapcsolatának jelképe), ón (univerzális tudás), ólom (az anyag, a matéria jelképe), réz (a személyes szeretet, az egyéni vonzerő, hatására az élőlények vonzzák a másik nemet), vas (a lendületbe hozott energia szimbóluma, amely az egyén szándékától függően lehet teremtő és romboló is).

A hangtálak adta csodálatos búgó hangok mély relaxációt hoznak létre, melynek során a szellem lecsendesül, a lélek megbékél és a fizikai sejtekben pedig öngyógyulási folyamatok indulnak be, ami a visszanyert harmóniának köszönhető. Ezáltal a hangok a vérnyomásra kifejezetten jó hatással vannak.

A vérnyomás-szabályozás mellett a következő pozitív hatásokkal számolhatunk:

  • enyhíti a hát, nyak, derék, fej és vállfájást
  • harmonizálja az emésztést, légzést, vérkeringést
  • enyhíti az alvászavarokat
  • erősíti az immunrendszert
  • oldja a tartós stresszt és feszültséget
  • elindítja testünkben az öngyógyító folyamatokat
  • feltölt egészséges energiával, amitől jobb lesz az általános közérzetünk
  • hatására nő a tűrőképességünk, a mindennapi életben adódó megpróbáltatások során könnyebben meg tudjuk őrizni egyensúlyi állapotunkat
  • ellazultságot eredményez
  • segít az ősbizalom megtapasztalásában/megélésében
  • megkönnyíti az elengedést
  • hozzájárul a testi, lelki, szellemi egészség támogatásához
  • regenerál, vitalizál

Gyermekeknél is nagyon hatásos a tanulási nehézségek, hiperaktivitás, koncentrációs nehézségek leküzdésében.

Nem ajánlott epilepszia, szívritmus-szabályozó viselése, akut gyulladásos folyamatok esetén és az áldott állapot első 3 hónapjában.

Hallani, mikor értünk, nekünk, rajtunk rezegnek a tálak, egy olyan csoda, amit mindenkinek ajánlott megtapasztalni.

A hangmasszázsról bővebb információ érhető el a www.prevemental.hu oldalon.

szerzo

Szécsi Emese

Egészségfejlesztési szakértő, mentálhigiénikus, hangmasszőr. 12 éve foglalkozik egészségfejlesztéssel. A betegségek megelőzését, az egészségattitűd formálását és az egészségnevelést mindennél fontosabbnak tartja, amit már a gyermekeknél szükséges elkezdeni, hogy egészséges felnőttekké válhassanak.

Megjelent a hypertonia2021/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!