Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2019.01.09.

Joghurtos fahéjas szilvaleves

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
152 kcal 2,9 g 5 g 14 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50-60 dkg szilva
  • 3 dl natúr görög joghurt
  • 4 ek. stevia
  • csipetnyi só
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3-4 db szegfűszeg
  • pár csepp citromlé
  • 1-2 darabka citromhéj
  • ½ tk. fahéj

A szilvát kimagozzuk, nagyságától függően kisebb darabokra vágjuk, feltesszük annyi vízben, hogy bőven ellepje. Egy csipet sóval, szegfűszeggel, citromhéjjal, steviával ízesítjük. A joghurtban kikeverjük a lisztet a fahéjjal, merőkanálnyi forró lével is elkeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez, rövid idő alatt készre főzzük. Kevés citromlével vagy kevés rummal ízesítjük. Tálaláskor fahéjas poralakú steviával meghintjük.

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2018/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!