Joghurtos fahéjas szilvaleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
152 kcal | 2,9 g | 5 g | 14 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 50-60 dkg szilva
- 3 dl natúr görög joghurt
- 4 ek. stevia
- csipetnyi só
- 1 csapott ek. liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3-4 db szegfűszeg
- pár csepp citromlé
- 1-2 darabka citromhéj
- ½ tk. fahéj
A szilvát kimagozzuk, nagyságától függően kisebb darabokra vágjuk, feltesszük annyi vízben, hogy bőven ellepje. Egy csipet sóval, szegfűszeggel, citromhéjjal, steviával ízesítjük. A joghurtban kikeverjük a lisztet a fahéjjal, merőkanálnyi forró lével is elkeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez, rövid idő alatt készre főzzük. Kevés citromlével vagy kevés rummal ízesítjük. Tálaláskor fahéjas poralakú steviával meghintjük.
Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.