Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2019.01.09.

Haltekercs olívabogyós körettel

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
264 kcal 21 g 19 g 24 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 vékony szelet, bőr nélküli, filézett tengeri hal (pangasius, lazac, lepényhal)
  • 6 db közepes paradicsom
  • 1 cs. magozott olívabogyó
  • 5 ek. olívaolaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 ek. vaj
  • 10 dkg zeller
  • zsemlemorzsa
  • bazsalikom
  • bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis fej vöröshagyma

A megtisztított, filézett halszeleteket 3-4 óráig sóban és kevés fehér borban pácoljuk. A körethez serpenyőben az aprított fokhagymát, vöröshagymát olívaolajon átfuttatjuk, hozzáadjuk, a hámozott, darabolt paradicsomot, 0,5 dl fehérbort és a zsemlemorzsát, felszeletelt olajbogyókat, összefőzzük. A haltekercsekhez a tisztított sárgarépát, zellert lereszeljük, egy serpenyőben vajon kevés sóval puhára pároljuk, a halszeleteket ezzel megtöltjük, a végeket fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárjuk. Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenünk, beleöntjük az előkészített köretet és ráhelyezzük a haltekercseket, tejföllel megöntjük. Lefedve vagy alufólia alatt kb. 20 percig sütjük előmelegített, 150-170 fokos sütőben. Tálaláskor friss petrezselyemmel meghintjük.

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2018/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!