Haltekercs olívabogyós körettel
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
264 kcal | 21 g | 19 g | 24 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 vékony szelet, bőr nélküli, filézett tengeri hal (pangasius, lazac, lepényhal)
- 6 db közepes paradicsom
- 1 cs. magozott olívabogyó
- 5 ek. olívaolaj
- 10 dkg sárgarépa
- 1 ek. vaj
- 10 dkg zeller
- zsemlemorzsa
- bazsalikom
- só
- bors
- 1 dl fehérbor
- 1 cs. petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- kis fej vöröshagyma
A megtisztított, filézett halszeleteket 3-4 óráig sóban és kevés fehér borban pácoljuk. A körethez serpenyőben az aprított fokhagymát, vöröshagymát olívaolajon átfuttatjuk, hozzáadjuk, a hámozott, darabolt paradicsomot, 0,5 dl fehérbort és a zsemlemorzsát, felszeletelt olajbogyókat, összefőzzük. A haltekercsekhez a tisztított sárgarépát, zellert lereszeljük, egy serpenyőben vajon kevés sóval puhára pároljuk, a halszeleteket ezzel megtöltjük, a végeket fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárjuk. Egy tűzálló tálat kevés olívaolajjal kikenünk, beleöntjük az előkészített köretet és ráhelyezzük a haltekercseket, tejföllel megöntjük. Lefedve vagy alufólia alatt kb. 20 percig sütjük előmelegített, 150-170 fokos sütőben. Tálaláskor friss petrezselyemmel meghintjük.
Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.