Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2018.07.04.

Töltött karalábé kókusztejben sütve

fotó: Schäffer Ádám Dávid

fotó: Schäffer Ádám Dávid

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
492 kcal 18 g 28 g 36 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db karalábé
  • 400 g darált sertéshús
  • 150 g köles
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 400 ml kókusztej
  • 300 ml zöldségalaplé
  • friss petrezselyem

A töltelékhez a kölest előfőzzük egy deci zöldséglében pici sóval. Mikor már magába szívta a zöldséglevet, félretesszük. A karalábét meghámozzuk, levágjuk a tetejét, kivájjuk a belsejét. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karalábé kikapart, felaprított belsejét. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a felaprított friss petrezselyem egy részét, puhára pároljuk. A darált húst összeforgatjuk az előfőzött kölessel, egy nyers tojással, megsózzuk, majd hozzáadjuk a hagymás karalábét, jól összedolgozzuk, és a kivájt karalábékba töltjük. Egy kivajazott hőálló tálba tesszük őket, kissé megsózzuk, felöntjük kókusztejjel. 160 fokos sütőben 1–1,5 órát sütjük, amíg a karalábé és a hús megpuhul, a kókusztej besűrűsödik. Tálalás előtt rászórjuk a maradék friss petrezselymet.

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!