Töltött karalábé kókusztejben sütve
1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
492 kcal | 18 g | 28 g | 36 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db karalábé
- 400 g darált sertéshús
- 150 g köles
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- 3-4 ek. olívaolaj
- 400 ml kókusztej
- 300 ml zöldségalaplé
- friss petrezselyem
A töltelékhez a kölest előfőzzük egy deci zöldséglében pici sóval. Mikor már magába szívta a zöldséglevet, félretesszük. A karalábét meghámozzuk, levágjuk a tetejét, kivájjuk a belsejét. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karalábé kikapart, felaprított belsejét. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a felaprított friss petrezselyem egy részét, puhára pároljuk. A darált húst összeforgatjuk az előfőzött kölessel, egy nyers tojással, megsózzuk, majd hozzáadjuk a hagymás karalábét, jól összedolgozzuk, és a kivájt karalábékba töltjük. Egy kivajazott hőálló tálba tesszük őket, kissé megsózzuk, felöntjük kókusztejjel. 160 fokos sütőben 1–1,5 órát sütjük, amíg a karalábé és a hús megpuhul, a kókusztej besűrűsödik. Tálalás előtt rászórjuk a maradék friss petrezselymet.
Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.