Nagy Gyuláné Tajti Éva receptje
Roston sült csirke supreme zöldségekkel

1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
392 kcal | 23 g | 18 g | 13 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db csirkecomb
- 1 ek. mustár
- 4 ek. olívaolaj
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk. méz
- 3 ek. szójaszósz
- csipet bors
- só
- 2 ek. kókuszzsír a sütéshez
A zöldségkörethez:
- 200 g sárgarépa
- 200 g cukkini
- 200 g piros kaliforniai paprika
- 200 g brokkoli
- 100 g konzerv morzsolt csemegekukorica
A mustárt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, mézet, szójaszószt, sót, borsot alaposan elkeverjük, a csirkecombokat átforgatjuk benne, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 4-5 órát. Egy serpenyőben a kókuszzsírt felhevítjük, a pácolt csirkecombokat beletesszük, és oldalanként 5–10 perc alatt megsütjük. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, olívaolajon pirítjuk, megpároljuk, kevés zöldséglevet öntünk hozzá, ha megpuhult, szójaszósszal és kevés szezámolajjal ízesítjük.

Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.