Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2018.07.04.

Roston sült csirke supreme zöldségekkel

fotó: Schäffer Ádám Dávid

fotó: Schäffer Ádám Dávid

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
392 kcal 23 g 18 g 13 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 ek. mustár
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. méz
  • 3 ek. szójaszósz
  • csipet bors
  • 2 ek. kókuszzsír a sütéshez

A zöldségkörethez:

  • 200 g sárgarépa
  • 200 g cukkini
  • 200 g piros kaliforniai paprika
  • 200 g brokkoli
  • 100 g konzerv morzsolt csemegekukorica

A mustárt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, mézet, szójaszószt, sót, borsot alaposan elkeverjük, a csirkecombokat átforgatjuk benne, és hagyjuk pihenni a hűtőben minimum 4-5 órát. Egy serpenyőben a kókuszzsírt felhevítjük, a pácolt csirkecombokat beletesszük, és oldalanként 5–10 perc alatt megsütjük. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, olívaolajon pirítjuk, megpároljuk, kevés zöldséglevet öntünk hozzá, ha megpuhult, szójaszósszal és kevés szezámolajjal ízesítjük.

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!