Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2018.07.04.

Rántott pulykamell párolt spárgával, zöldségekkel

fotó: Schäffer Ádám Dávid

fotó: Schäffer Ádám Dávid

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
392 kcal 25 g 16 g 15 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 500 g pulykamellfilé
  • 2 ek. mustár
  • 1 tk. méz
  • 3 ek. olaj
  • 100 g natúr kukoricapehely

A zöldségkörethez:

  • 400 g fehér spárga
  • 200 g brokkoli
  • 200 g karfiol
  • 100 g cukkini
  • 30 g vaj
  • csipet cukor

A pác elkészítéséhez összekeverjük a mustárt, mézet, olajat, sót, borsot, majd ebben megforgatjuk az enyhén átklopfolt pulykamellszeleteket. A hússzeleteket megforgatjuk kukoricapehelyben, ezután sütőpapírra helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (15–20 perc alatt ropogósra sül). A spárgát és a zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, majd enyhén sós-cukros vízben félpuhára főzzük, wok serpenyőben vajon készre pároljuk.

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!