Rántott pulykamell párolt spárgával, zöldségekkel
1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
392 kcal | 25 g | 16 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g pulykamellfilé
- 2 ek. mustár
- 1 tk. méz
- 3 ek. olaj
- 100 g natúr kukoricapehely
A zöldségkörethez:
- 400 g fehér spárga
- 200 g brokkoli
- 200 g karfiol
- 100 g cukkini
- 30 g vaj
- só
- csipet cukor
A pác elkészítéséhez összekeverjük a mustárt, mézet, olajat, sót, borsot, majd ebben megforgatjuk az enyhén átklopfolt pulykamellszeleteket. A hússzeleteket megforgatjuk kukoricapehelyben, ezután sütőpapírra helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (15–20 perc alatt ropogósra sül). A spárgát és a zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, majd enyhén sós-cukros vízben félpuhára főzzük, wok serpenyőben vajon készre pároljuk.
Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.