Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2018.07.04.

Őzgerinc grillezett zöldségekkel

fotó: Schäffer Ádám Dávid

fotó: Schäffer Ádám Dávid

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
284 kcal 21 g 12 g 11 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 600 g őzgerinc
  • 300 g cukkini
  • 200 g csiperkegomba
  • 200 g paradicsom
  • 200 g kaliforniai paprika
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. kókuszolaj
  • bors
  • tört koriander

A gerincet ujjnyi vastagon felszeleteljük, kiklopfoljuk. Sóval, borssal, tört korianderrel ízesítjük. Kevés olívaolajon a húst hirtelen megsütjük, majd 160 fokos sütőben 10 perc alatt az olajjal együtt készre sütjük. 10 perc után kivesszük, pihentetjük, majd felszeleteljük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és szeleteljük, wok serpenyőben kókuszolajon átsütjük. Tálalás előtt sóval ízesítjük, végül a hús mellé rakjuk.

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2018/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!