Őzgerinc grillezett zöldségekkel

1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
284 kcal | 21 g | 12 g | 11 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 600 g őzgerinc
- 300 g cukkini
- 200 g csiperkegomba
- 200 g paradicsom
- 200 g kaliforniai paprika
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. kókuszolaj
- só
- bors
- tört koriander
A gerincet ujjnyi vastagon felszeleteljük, kiklopfoljuk. Sóval, borssal, tört korianderrel ízesítjük. Kevés olívaolajon a húst hirtelen megsütjük, majd 160 fokos sütőben 10 perc alatt az olajjal együtt készre sütjük. 10 perc után kivesszük, pihentetjük, majd felszeleteljük. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és szeleteljük, wok serpenyőben kókuszolajon átsütjük. Tálalás előtt sóval ízesítjük, végül a hús mellé rakjuk.

Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.