Tiramisu mousse

1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
161,9 kcal | 8,5 g | 5,1 g | 2 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 tk. instant kávé
- 0,5 dl forró víz
- 10 dkg xilit
- 25 dkg mascarpone
- 1 tk. vanília kivonat vagy 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 ek. holland kakaópor
- 2,5 dl tejszín
A forró vízben feloldjuk az instant kávét, kihűtjük. A mascarponét elkeverjük a xilittel, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a hideg kávét, simára keverjük. A tejszínt felverjük és óvatosan beleforgatjuk a kávés krémbe. Négy poharat vagy tálkát készítünk elő. A krémet egy habzsákba rakjuk és a csészékbe nyomjuk. Kakaóporral megszórjuk, hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
További receptek a témában:
- Sóérzékenység és étrend
- Húsos rakott karfiol
- Kapros túróval töltött pulyamell vajas gyümölcsökkel
- Zöldfűszeres csirkecombok hagymás burgonyapürével

Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.