Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2018.01.02.

Tiramisu mousse

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
161,9 kcal 8,5 g 5,1 g 2 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 tk. instant kávé
  • 0,5 dl forró víz
  • 10 dkg xilit
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tk. vanília kivonat vagy 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 2,5 dl tejszín

A forró vízben feloldjuk az instant kávét, kihűtjük. A mascarponét elkeverjük a xilittel, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a hideg kávét, simára keverjük. A tejszínt felverjük és óvatosan beleforgatjuk a kávés krémbe. Négy poharat vagy tálkát készítünk elő. A krémet egy habzsákba rakjuk és a csészékbe nyomjuk. Kakaóporral megszórjuk, hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

További receptek a témában:

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!