Kapros túróval töltött pulyamell vajas gyümölcsökkel
1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
283 kcal | 20 g | 14,5 g | 7 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 szelet pulykamell
- 25 dkg túró
- 1 csomag kapor
- kevés őrölt bors
- 1 dl tejföl
- 4 nagy alma
- 4 nagyobb kivi
- 2 ek. xilit
- 1 ek. citromlé
- 1 rúd fahéj
- 3 szegfűszeg
- 5 dkg vaj
A húst kiklopfoljuk, kicsit megborsozzuk. A túrót összekeverjük a finomra vágott kaporral, a tejföllel. A húst kifektetjük, ráhalmozzuk a túrót, és feltekerjük. A sütőben 30-40 percig pároljuk lefedve, majd ropogósra sütjük. Az almát, a kivit megpucoljuk, az alma magházat kivágjuk, és kockákra vagy karikákra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük a vajat, felmelegítjük, beletesszük a gyümölcsöket és a fűszereket. Fedő alatt alacsony lángon készre pároljuk.
További receptek a témában:
- Sóérzékenység és étrend
- Húsos rakott karfiol
- Zöldfűszeres csirkecombok hagymás burgonyapürével
- Tiramisu mousse
Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.