Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2018.01.02.

Húsos rakott karfiol

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
382 kcal 15 g 21,8 g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kg karfiol
  • 30 dkg darált pulykahús
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg zsírszegény joghurt
  • 1 tojás
  • 10 dkg zsírszegény trappista sajt
  • bors

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy a rózsák nagyjából egyben maradjanak, ne főjenek szét. Olívaolajon megfuttatunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, beletesszük a darált húst, borsozzuk, és egy kicsit megpirítjuk. A joghurtot összekeverjük a tojással, ebbe is belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, kevés borsot teszünk hozzá és a sajt felét reszelve szintén belekeverjük. Egy jénaiba teszünk egy evőkanál olívaolajat, egy réteg karfiolt, erre a megpirított darált húst, a tetejére ráöntőjük a sajtos joghurt felét, majd újabb adag karfiol következik. Erre tesszük a maradék joghurtot és a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 160 fokon 40-50 perc alatt pirosra sül.

További receptek a témában:

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!