Húsos rakott karfiol

1 adag tápanyagtartalma: | |||||
---|---|---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | ||
382 kcal | 15 g | 21,8 g | 5 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált pulykahús
- 2 ek. olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg zsírszegény joghurt
- 1 tojás
- 10 dkg zsírszegény trappista sajt
- bors
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy a rózsák nagyjából egyben maradjanak, ne főjenek szét. Olívaolajon megfuttatunk 2 gerezd reszelt fokhagymát, beletesszük a darált húst, borsozzuk, és egy kicsit megpirítjuk. A joghurtot összekeverjük a tojással, ebbe is belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, kevés borsot teszünk hozzá és a sajt felét reszelve szintén belekeverjük. Egy jénaiba teszünk egy evőkanál olívaolajat, egy réteg karfiolt, erre a megpirított darált húst, a tetejére ráöntőjük a sajtos joghurt felét, majd újabb adag karfiol következik. Erre tesszük a maradék joghurtot és a maradék reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 160 fokon 40-50 perc alatt pirosra sül.
További receptek a témában:
- Sóérzékenység és étrend
- Kapros túróval töltött pulyamell vajas gyümölcsökkel
- Zöldfűszeres csirkecombok hagymás burgonyapürével
- Tiramisu mousse

Nagy Gyuláné Tajti Éva
A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.