Feltöltés dátuma: 2016.06.22.

Vaníliás meggyleves

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
198 kcal 9,5 g 5,75 g 28 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg friss magozott meggy vagy 1 üveg magozott meggy,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 1 rúd vanília kikapart magjai vagy 2 csomag vaníliás cukor,
  • 1 mk. fahéj,
  • 1 liter tej,
  • 5 dl víz,
  • 10 dkg nyírfacukor

A pudingport, a cukrot, a vanília kikapart magját és a fahéjat kb. 2 dl tejben elkeverjük, felöntjük a maradék tejjel és a vízzel, hozzáadjuk a meggyet, és állandóan kevergetve felforraljuk, néhány percig főzzük. Lehűtjük, leturmixoljuk, majd átszűrjük. Hidegen tejszínhabbal díszítjük, betétnek néhány szem friss magozott meggyet adunk hozzá.

További receptek:

A receptek kiötlője: Nagy Gyuláné Tajti Éva dietetikus, a fotókat Schäffer Ádám Dávid készítette.

Megjelent a hypertonia2016/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!