Vaníliás meggyleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
198 kcal | 9,5 g | 5,75 g | 28 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg friss magozott meggy vagy 1 üveg magozott meggy,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1 rúd vanília kikapart magjai vagy 2 csomag vaníliás cukor,
- 1 mk. fahéj,
- 1 liter tej,
- 5 dl víz,
- 10 dkg nyírfacukor
A pudingport, a cukrot, a vanília kikapart magját és a fahéjat kb. 2 dl tejben elkeverjük, felöntjük a maradék tejjel és a vízzel, hozzáadjuk a meggyet, és állandóan kevergetve felforraljuk, néhány percig főzzük. Lehűtjük, leturmixoljuk, majd átszűrjük. Hidegen tejszínhabbal díszítjük, betétnek néhány szem friss magozott meggyet adunk hozzá.
További receptek:
- Nyári gyümölcsök
- Zablisztes szilvakrémes gombóc
- Spenóttal töltött göngyölt pulyka karamellizált gyümölcsökkel
- Meggyes, tejszínes csokis torta
A receptek kiötlője: Nagy Gyuláné Tajti Éva dietetikus, a fotókat Schäffer Ádám Dávid készítette.