Spenóttal töltött göngyölt pulyka karamellizált gyümölcsökkel
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
210 kcal | 22 g | 10,7 g | 9,35 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg pulykamell,
- 30 dkg leveles spenót,
- 1 ek. vaj,
- 2 ek. olívaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- 5 dkg meggy,
- 5 dkg cseresznye,
- 3 dkg szőlő,
- 5 dkg málna,
- 5 dkg eper,
- 1 ek. méz,
- csipetnyi fahéj,
- csurranásnyi balzsamecet (elhagyható)
A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, majd a vajon megfonnyasztjuk, fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A nagy szeletre vágott pulykamellett kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egyenletesen rátesszük a spenótleveleket, majd két hajtással felgöngyöljük. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki, de átsüljön a hús. Közben a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, amit kell, kimagozzuk, daraboljuk. Serpenyőben mézet karamellizálunk, rádobjuk a gyümölcsöket, és folyamatosan kevergetjük, rázogatjuk, míg kicsit karamellizálódnak, csipetnyi fahéjjal ízesítsük, majd a végén hozzáadott csurranásnyi balzsamecettel tehetjük igazán különlegessé. A pulykát szeleteljük, és a forró gyümölcsraguval tálaljuk.
További receptek:
A receptek kiötlője: Nagy Gyuláné Tajti Éva dietetikus, a fotókat Schäffer Ádám Dávid készítette.