A terhességi diabétesz étrendi kezelése" /> A terhességi diabétesz étrendi kezelése" />

Szerző: Zoboky Barbara Feltöltés dátuma: 2024.08.03.

A terhességi diabétesz étrendi kezelése

Mandulás, zabpelyhes, áfonyás hamis császármorzsa

Egy adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
356 kcal 11 g 16 g 40 g

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 100 g áfonya,
  • 40 g zabpehely,
  • 40 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 100 ml cukormentes mandulatej,
  • 2 ek. olaj,
  • 1 db tojás,
  • 8–10 szem mandula,
  • fahéj,
  • eritrit.

Az áfonyát megmossuk és lecsepegtetjük. A tojásfehérjét elválasztjuk a tojássárgájától, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet, a zabpelyhet, a mandulatejet, a sárgáját egy edénybe tesszük és összekeverjük. Az így kapott masszához hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjehabot. Hűtőbe tesszük, és legalább egy órát pihentetjük. Az olajat beletesszük egy serpenyőbe, és miután az felmelegedett, beleöntjük a masszát, illetve az áfonya háromnegyedét. Kb. 5 percig sütjük, és az így kapott „palacsintát” villával összetörjük és még 2 percig tovább pirítjuk. Tetejére szórjuk a maradék áfonyát, illetve az összetört mandulát. Ízlés szerint fahéjjal és eritrittel ízesíthetjük.

szerzo

Zoboky Barbara

Dietetikus, a CEOSZ Teherédes várandósság programjának szakértője

Megjelent a diabetes gdm2024/k1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!