Feltöltés dátuma: 2024.10.28.

Kovács Bence receptje

Epres sajtorta

Illusztráció
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
111 kcal 6 g 9 g 2 g

Hozzávalók 6 szelethez

  • 150 g mascarpone,
  • 100 g zsírszegény tejföl,
  • 100 g cukormentes eperlekvár,
  • 30 g eritrit,
  • 2 db tojás,
  • 1 egész citrom,
  • 10 g zselatin,
  • mentalevél.

A mascarponét elektromos habverővel alaposan elkeverjük a tojással, a tejföllel, eritrittel a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Sütőpapírral bélelt tortaformában 30–40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Az eperlekvárt gyorsforralóban felforrósítjuk, a zselatint kevés vízben feloldjuk. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a forró lekvárhoz. Ráöntjük a langyos mascarponés tésztára, és hidegre hűtjük. Mentával vagy friss eperrel díszítjük.

Megjelent a diabetes2024/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!