Kovács Bence receptje
Epres sajtorta
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
111 kcal | 6 g | 9 g | 2 g |
Hozzávalók 6 szelethez
- 150 g mascarpone,
- 100 g zsírszegény tejföl,
- 100 g cukormentes eperlekvár,
- 30 g eritrit,
- 2 db tojás,
- 1 egész citrom,
- 10 g zselatin,
- mentalevél.
A mascarponét elektromos habverővel alaposan elkeverjük a tojással, a tejföllel, eritrittel a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. Sütőpapírral bélelt tortaformában 30–40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Az eperlekvárt gyorsforralóban felforrósítjuk, a zselatint kevés vízben feloldjuk. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a forró lekvárhoz. Ráöntjük a langyos mascarponés tésztára, és hidegre hűtjük. Mentával vagy friss eperrel díszítjük.