Kovács Bence receptje
Cukormentes tiramisu

Egy szelet energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
259 kcal | 12 g | 14 g | 20 g |
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 g mascarpone,
- 200 g teljes kiőrlésű cukormentes keksz,
- 50 ml feketekávé,
- 30 g eritrit,
- 1 db tojás,
- 10 g zsírszegény kakaópor.
A tojást két külön tálba szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig az eritrittel habosítjuk. Egy tálba kimérjük a mascarponét, hozzáadjuk először a tojássárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét, és egy keverőlapáttal óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Főzünk egy erős feketekávét, majd egy tálba öntve lehűtjük. A keksz felét megforgatjuk a kávéban, majd egy közepes méretű tál aljára helyezzük. A keverőlapát segítségével a fele mennyiségű krémet rátesszük a kekszre, így rétegezzük. A tetejét kakaóporral megszórjuk, és hűtőben hagyjuk állni 2-3 órát. Hidegen fogyasztjuk.