Feltöltés dátuma: 2024.10.10.

Kovács Bence receptje

Cukkinis, áfonyás muffin

Illusztráció
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
115 kcal 2 g 8 g 7 g

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 g cukkini,
  • 50 g áfonya,
  • 50 ml olaj,
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 15 g eritrit,
  • 1 db tojás,
  • 1 mk. sütőpor,
  • mentalevél.

A cukkinit apró lyukú reszelőn egy tálba reszeljük, majd hozzáadjuk az eritritet, a lisztet, a sütőport, a tojást, az olajat és az áfonyát. Elkeverjük, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Hat muffinformát kibélelünk muffinpapírral, majd beletesszük a cukkinis masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük.

Megjelent a diabetes2024/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!