Kovács Bence receptje
Citromos krémes

Egy szelet energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
107 kcal | 3 g | 4 g | 14 g |
Hozzávalók 12 adaghoz
- 1 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta,
- 400 ml zsírszegény tej,
- 40 g eritrit,
- 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor,
- 15 g zselatin,
- 1 egész citrom,
- 300 ml víz.
A leveles tésztát 6×4 részre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt ropogósra sütjük. Egy lábasba kimérjük a tejet, és egy habverővel elkeverjük benne a fele mennyiségű eritritet és a pudingport. Addig főzzük, amíg sűrű, pudingállagú masszát kapunk. A citrom héját egy lábasba reszeljük, majd a levét is hozzá facsarjuk. Hozzáadjuk a vizet, az eritritet, és elkezdjük forralni. Ha felforrt, egy kis tálba kiveszünk 2 merőkanálnyi citromos levet, és csomómentesre keverjük a zselatinnal. Folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a forró citromos léhez. Egy kisebb méretű edényben szorosan egymás mellé helyezünk 4 db leveles tészta lapot, majd rákenjük a pudingot és a tetejére öntjük a citromos zselét. Ha besűrűsödött a citromos zselé, a tetejére helyezzük a többi leveles tészta lapot. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, hidegen fogyasztjuk.