Feltöltés dátuma: 2024.10.16.

Kovács Bence receptje

Citromos krémes

Illusztráció
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
107 kcal 3 g 4 g 14 g

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 1 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta,
  • 400 ml zsírszegény tej,
  • 40 g eritrit,
  • 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor,
  • 15 g zselatin,
  • 1 egész citrom,
  • 300 ml víz.

A leveles tésztát 6×4 részre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezve, 180 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt ropogósra sütjük. Egy lábasba kimérjük a tejet, és egy habverővel elkeverjük benne a fele mennyiségű eritritet és a pudingport. Addig főzzük, amíg sűrű, pudingállagú masszát kapunk. A citrom héját egy lábasba reszeljük, majd a levét is hozzá facsarjuk. Hozzáadjuk a vizet, az eritritet, és elkezdjük forralni. Ha felforrt, egy kis tálba kiveszünk 2 merőkanálnyi citromos levet, és csomómentesre keverjük a zselatinnal. Folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a forró citromos léhez. Egy kisebb méretű edényben szorosan egymás mellé helyezünk 4 db leveles tészta lapot, majd rákenjük a pudingot és a tetejére öntjük a citromos zselét. Ha besűrűsödött a citromos zselé, a tetejére helyezzük a többi leveles tészta lapot. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, hidegen fogyasztjuk.

Megjelent a diabetes2024/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!