Kard Éva receptje
Hamis túrós-almás pite
Egy szelet energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
127 kcal | 9 g | 3 g | 16 g |
Hozzávalók 12 szelethez (20×30 cm-es tepsihez)
- 400 g rögös sovány tehéntúró,
- 100 g zabpehelyliszt,
- 100 g eritrit,
- 4 db tojás (nagy),
- 1/2 citrom reszelt héja,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 tk. vaníliaaroma.
Az almás töltelékhez:
- 800 g alma (reszelve),
- 100 g eritrit,
- 80 g apró szemű zabpehely,
- 1 tk. vaníliaaroma,
- 1 kk. őrölt fahéj.
A reszelt almához adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, az őrölt fahéjat és az aprószemű zabpelyhet, majd keverjük össze. Ezután hagyjuk addig állni, míg elkészítjük a tésztát, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. A túrót tegyük egy tálba, villával nyomkodjuk, törjük össze. Adjuk hozzá az eritritet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és alaposan dolgozzuk össze. Egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük össze. Végül adjuk hozzá a sütőporos zabpehelylisztet, keverjük alaposan össze, és hagyjuk pár percet pihenni. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, kanalazzuk bele a tészta felét. Kanalazzuk rá az előzőleg összekevert almás tölteléket, majd fedjük be a maradék tésztával. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 40–45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt poreritrittel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.