Torta helyett
Szezámos céklakrém

Egy adag energia- és tápanyagtartalma (kétszersült nélkül): | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
145 kcal | 3 g | 12 g | 5 g |
Hozzávalók 10 adaghoz
- 800 g cékla,
- 100 g natúr joghurt,
- 100 ml repce-, lenmag- vagy olívaolaj,
- 50 g szezámmag,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 2 ek. friss citromlé,
- fél teáskanál só,
- Maretti kétszersültkarika a tálaláshoz.

A céklákat mossuk, alufóliába csomagoljuk és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. A szezámmagot serpenyőben szárazon enyhén megpirítjuk. A céklát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval együtt turmixgépben pürésítjük. Tálkákba adagoljuk és néhány kétszersültkarikával kínáljuk.