Feltöltés dátuma: 2024.06.06.

Torta helyett

Pudingos kosárka

Illusztráció
Egy darab energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
155 kcal 3 g 9 g 12 g

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 500 ml 1,5% zsírtartalmú tej,
  • 1 csomag (280 g) Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta,
  • 200 g bármilyen színes friss vagy fagyasztott gyümölcs, esetleg cukormentes befőtt,
  • 1 zacskó (40 g) vaníliás pudingpor,
  • 30 g vaj,
  • 2 ek. étolaj,
  • 6 g Canderel édesítőpor.

A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében négyszer, hosszában háromszor elvágjuk, hogy 12 négyzetet kapjunk. Tegyük a tésztákat az olajjal kikent muffin­forma mélyedéseibe. A tésztalapokat villával többször megszurkáljuk. 200 fokra melegített sütőben 10–15 perc alatt megsütjük. Ha szép pirosra sült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet, az édesítőszert és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és langyosra hűtjük. A pudingot a kosárkákba kanalazzuk, a tetejét gyümölccsel díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Megjelent a diabetes2024/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!