Torta helyett
Pudingos kosárka
Egy darab energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
155 kcal | 3 g | 9 g | 12 g |
Hozzávalók 12 darabhoz
- 500 ml 1,5% zsírtartalmú tej,
- 1 csomag (280 g) Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta,
- 200 g bármilyen színes friss vagy fagyasztott gyümölcs, esetleg cukormentes befőtt,
- 1 zacskó (40 g) vaníliás pudingpor,
- 30 g vaj,
- 2 ek. étolaj,
- 6 g Canderel édesítőpor.
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében négyszer, hosszában háromszor elvágjuk, hogy 12 négyzetet kapjunk. Tegyük a tésztákat az olajjal kikent muffinforma mélyedéseibe. A tésztalapokat villával többször megszurkáljuk. 200 fokra melegített sütőben 10–15 perc alatt megsütjük. Ha szép pirosra sült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a többi tejet, az édesítőszert és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és langyosra hűtjük. A pudingot a kosárkákba kanalazzuk, a tetejét gyümölccsel díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.