Torta helyett
Almáspite-pohárkrém

Egy pohár energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
223 kcal | 6 g | 15 g | 12 g |
Hozzávalók 8 pohárhoz
- 250 g alma,
- 250 g mascarpone,
- 250 g natúr görög joghurt,
- 100 g cukormentes keksz,
- 20 g dió,
- 30 g vaj,
- 2+1 tk. őrölt fahéj,
- 1 tk. vaníliakivonat,
- 1 ek. reszelt kezeletlen citromhéj,
- 1 ek. friss citromlé,
- 8+4 g Canderel édesítőpor.

Az almát mossuk, hámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és egy lábosban a vajjal, a 2 teáskanál fahéjjal, vaníliával és a citromlével kb. 7-8 percig pároljuk, amíg az alma megpuhul, majd ízesítjük 8 g édesítőszerrel. Hagyjuk kihűlni. A natúr joghurtot ízesítjük a maradék fahéjjal és édesítővel. A mascarponét néhány percig habosítjuk, majd hozzáadjuk az ízesített joghurtot és elkeverjük. A kekszet összetörjük és 8 pohárba adagoljuk. Rárétegezzük az almát, majd a mascarponés krémet. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.