Feltöltés dátuma: 2024.04.16.

Izgalmas év elé nézünk

A CEOSZ tervei

Minden évkezdet tele van izgalommal, várakozással és természetesen tervekkel. Az elmúlt néhány év eseményei alapján elmondható, hogy a körülmények kiszámíthatatlanok, és a legváratlanabb események is megtörténhetnek. Muszáj hát optimistán tekinteni előre, és hinni abban, hogy a jó célokat meg lehet valósítani.

Fotó: Galambos Lászlóné (Magyar Nordic Walking Akadémia)
Fotó: Galambos Lászlóné (Magyar Nordic Walking Akadémia)

A CEOSZ 2024-ben is folytatja jól ismert és népszerű programjait, amelyekkel a diabétesszel élők számára igyekszik segítséget nyújtani a mindennapok során felmerülő nehézségeik megoldásában.

DiabPont előadások

Keddenként bárki csatlakozhat a DiabPont online előadássorozathoz, amely már több mint három és fél éve egyre növekvő népszerűség mellett kínál betegedukációs ismereteket az érdeklődők számára. Az adások minden héten online testmozgással zárulnak, amiben a Magyar Szabadidősport Szövetség állandó partnerünk.

Teherédes várandósság

Egy éve indult útjára „Teherédes várandósság” elnevezésű programunk azzal a céllal, hogy segítséget és biztonságot nyújtson a terhesség alatt kialakuló cukorbetegség esetén. A témában minden hónap utolsó csütörtökjén online adással jelentkezünk, amelynek során az érdeklődők szakértőink előadásainak és konzultációinak segítségével ismerhetik meg alaposabban a terhességi diabéteszt.

Emellett az év minden napján lehetőséget biztosítunk arra, hogy a témában felmerülő bármilyen bizonytalanság esetén megkérdezhessék szakértőinket, akik 24 órán belül válaszolnak. Online adásaink aktuális témáit és előadóit folyamatosan frissítjük a honlapunkon.

Botra fel!

A hagyomány folytatódik, május 25-én egyszerre indul a Botra fel! nordic walking túra az ország számos helyszínén, amire minden érdeklődőt várunk. A testmozgás egészségvédő hatását szemmel láthatóan is szeretnénk bizonyítani, ezért a helyszíneken vércukor- és vérnyomásméréssel erről bárki meggyőződhet.

Az idén szeretnénk ezt a kezdeményezést még emlékezetesebbé tenni, reméljük, sikerül megvalósítanunk – most még titkos – terveinket. A CEOSZ tagszervezetek Botra fel! túrán részt vevő tagjai minden évben egy pólóval is gazdagodnak a kellemes élményen túl, ez természetesen idén is így lesz.

Receptverseny

Receptversenyt is hirdetünk ismét, folytatva az elmúlt négy év gyakorlatát. Az idei kategóriát a Civil Fórumon jelentjük be, március 23-án, a feltételekről és a játékszabályról a Diabetes magazinban és a honlapunkon lehet tájékozódni

Új ötleteink és a helyi közösségek programjai

Több újdonsággal is készülünk az idén, amelyekről a közgyűlés jóváhagyását követően elsőként a Diabetes magazin hasábjain fogunk hírt adni.

A CEOSZ országosan meghirdetett programjai mellett tagszervezetei számos kiváló elméleti és gyakorlati ismeretszerzési lehetőséget biztosítanak a környékükön élő cukorbetegek és az egészséges életmódot elsajátítani vágyók számára. Mindenképpen érdemes tájékozódni az általuk kínált programokról, mert – ahogy a mondás is tartja – a lehetőség azzal táncol, aki fent van a táncparketten!

FB

Megjelent a diabetes2024/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!