Kovács Bence receptje (videóval)
Zöldfűszeres gombával töltött sertésszűz lilakáposzta-salátával

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
400 kcal | 36 g | 22 g | 12 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g sertésszűz,
- 500 g lila káposzta,
- 400 g csiperkegomba,
- 150 g tejföl (12%-os),
- 30 ml olaj,
- 5 g eritrit,
- 1 db tojássárgája,
- só,
- bors,
- petrezselyemzöld,
- lestyán,
- zsálya.
A recept elkészítése
A húsról eltávolítjuk az inakat, majd a végeit megformázzuk (az elejéről eltávolítjuk a fej-, hátulról pedig a farokrészt). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a vastagabb felénél egy vékony kés segítségével felszúrjuk a sertésszüzet. A gombát minél kisebb méretűre daraboljuk, és egy serpenyőben, kb. 10 ml olajon elkezdjük pirítani. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük borssal, lestyánnal, zsályával és petrezselyemzölddel. Puhára pároljuk a gombát, majd egy turmixgéppel pépesítjük a tojássárgájával. Egy habzsákba tesszük a pépet és beletöltjük a felszúrt sertésszűzbe. A maradék olajon megpirítjuk a hús külsejét, ezután pihentetjük 2-3 percet, majd 190 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin 15 perc alatt készre sütjük. A lila káposztát vékony csíkokra szeljük és besózzuk. Amíg negyedórát pihen a besózott káposzta, keverjük össze a tejfölt kevés sóval, borssal és az eritrittel. Csavarjuk ki a káposzta levét, amit a só hatására elkezdett kiengedni. Keverjük össze a tejfölös alappal a káposztát, és hagyjuk picit, hogy összeérjenek az ízek. A húst szépen felszeletelve, a salátával tálalva fogyasztjuk.