Feltöltés dátuma: 2023.12.19.

Kovács Bence receptje

Sütőben sült rántott hal Waldorf-salátával

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
361 kcal 25 g 16 g 28 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g harcsafilé,
  • 400 g zeller,
  • 200 g savanykás alma,
  • 100 g zsírszegény joghurt,
  • 80 g teljes kiőrlésű panírmorzsa,
  • 50 g light majonéz,
  • 30 ml tej (1,5%-os),
  • 20 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 20 g dió,
  • 20 g vaj,
  • 2 db egész tojás,
  • 1/2 citrom,
  • só,
  • bors ízlés szerint.

A harcsát 100 grammos szeletekre porciózzuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojásokat a tejjel egy tálban felverjük, a lisztet és a morzsát is külön-külön tálba mérjük. A megszokott módon, azaz először a lisztben, majd a tojásban és legvégül a panírmorzsában megforgatva bepanírozzuk a halat. Előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és belerakjuk a halat. A halszeletek tetejére pici vajdarabokat teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20–25 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy 10–12 perc után fordítsuk meg a halat! Amíg sül a hal, a megtisztított zellert és almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd egy tálban összekeverjük a joghurttal, majonézzel, sóval, borssal és facsart citromlével. A diót egy kés segítségével alaposan összetörjük, majd beleszórjuk a salátába. Hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben, majd a meleg halat a salátával tálalva fogyasztjuk.

Megjelent a diabetes2023/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!