Kovács Bence receptje
Sütőben sült rántott hal Waldorf-salátával
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
361 kcal | 25 g | 16 g | 28 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g harcsafilé,
- 400 g zeller,
- 200 g savanykás alma,
- 100 g zsírszegény joghurt,
- 80 g teljes kiőrlésű panírmorzsa,
- 50 g light majonéz,
- 30 ml tej (1,5%-os),
- 20 g teljes kiőrlésű liszt,
- 20 g dió,
- 20 g vaj,
- 2 db egész tojás,
- 1/2 citrom,
- só,
- bors ízlés szerint.
A harcsát 100 grammos szeletekre porciózzuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojásokat a tejjel egy tálban felverjük, a lisztet és a morzsát is külön-külön tálba mérjük. A megszokott módon, azaz először a lisztben, majd a tojásban és legvégül a panírmorzsában megforgatva bepanírozzuk a halat. Előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és belerakjuk a halat. A halszeletek tetejére pici vajdarabokat teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 20–25 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy 10–12 perc után fordítsuk meg a halat! Amíg sül a hal, a megtisztított zellert és almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd egy tálban összekeverjük a joghurttal, majonézzel, sóval, borssal és facsart citromlével. A diót egy kés segítségével alaposan összetörjük, majd beleszórjuk a salátába. Hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben, majd a meleg halat a salátával tálalva fogyasztjuk.