Kovács Bence receptje (videóval)
Karácsonyi almás-fahéjas pohárkrém
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
177 kcal | 7 g | 7 g | 21 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g natúr görög joghurt,
- 200 g alma,
- 80 g teljes kiőrlésű háztartási keksz,
- 70 ml tej (1,5%-os),
- 25 g eritrit,
- 10 ml narancslé,
- 10 g étkezési zselatin,
- 2 kk. fahéj,
- 1/4 narancs reszelt héja.
A recept elkészítése
A joghurtot gyorsforralóban, lassú lángon elkezdjük melegíteni. Egy kisebb méretű keverőtálba mérjük a tejet, mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd alaposan elkeverjük benne a zselatint (célszerű kézi habverőt használni). A felmelegedett joghurthoz öntjük az eritritet, fahéjat, narancslevet, narancshéjat és a tejes zselatint, majd elkeverjük. Tegyünk a kiválasztott poharak aljára a háztartási kekszből, majd öntsük rá a joghurtot és tegyük hűtőbe 1-2 órára. Az almát szeleteljük fel, locsoljuk meg citromlével és terítsük el a joghurt tetején. Amennyiben lehetséges, egy kis mentalevéllel tálalva fogyasszuk a lehűlt joghurtot.