Feltöltés dátuma: 2023.12.19.

Kovács Bence receptje (videóval)

Karácsonyi almás-fahéjas pohárkrém

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
177 kcal 7 g 7 g 21 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g natúr görög joghurt,
  • 200 g alma,
  • 80 g teljes kiőrlésű háztartási keksz,
  • 70 ml tej (1,5%-os),
  • 25 g eritrit,
  • 10 ml narancslé,
  • 10 g étkezési zselatin,
  • 2 kk. fahéj,
  • 1/4 narancs reszelt héja.

A recept elkészítése

A joghurtot gyorsforralóban, lassú lángon elkezdjük melegíteni. Egy kisebb méretű keverőtálba mérjük a tejet, mikrohullámú sütőben felmelegítjük, majd alaposan elkeverjük benne a zselatint (célszerű kézi habverőt használni). A felmelegedett joghurthoz öntjük az eritritet, fahéjat, narancslevet, narancshéjat és a tejes zselatint, majd elkeverjük. Tegyünk a kiválasztott poharak aljára a háztartási kekszből, majd öntsük rá a joghurtot és tegyük hűtőbe 1-2 órára. Az almát szeleteljük fel, locsoljuk meg citromlével és terítsük el a joghurt tetején. Amennyiben lehetséges, egy kis mentalevéllel tálalva fogyasszuk a lehűlt joghurtot.

Megjelent a diabetes2023/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!