Feltöltés dátuma: 2023.12.19.

Kovács Bence receptje (videóval)

Gombás harcsakrém

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
149 kcal 14 g 8 g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 200 g gomba,
  • 200 g harcsafilé,
  • 100 g sárgarépa,
  • 50 g vöröshagyma,
  • 20 ml olaj,
  • 2 db tojás,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • frissen vágott petrezselyemzöld,
  • só,
  • bors.

A recept elkészítése

A gombát, vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. 10 ml olajon lepirítjuk egy serpenyőben sóval és borssal. Turmixgépben pürésítjük a gombát a tojásokkal, majd áttesszük egy keverőtálba. A harcsát megtisztítjuk, apró kockára vágva a maradék olajon, saját levén puhára pároljuk addig, míg az alatta lévő folyadék teljesen elpárolog. Villával szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a gombás péphez. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a megtisztított sárgarépát, és ezt is a masszához keverjük. Utóízesítjük sóval és borssal, belekeverünk finomra vágott petrezselyemzöldet. Hőálló tálba öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük. Teljes kiőrlésű pirítóssal vagy friss salátával tálalva fogyasztjuk.

Megjelent a diabetes2023/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!