Kovács Bence receptje (videóval)
Gombás harcsakrém
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
149 kcal | 14 g | 8 g | 5 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 g gomba,
- 200 g harcsafilé,
- 100 g sárgarépa,
- 50 g vöröshagyma,
- 20 ml olaj,
- 2 db tojás,
- 2 gerezd fokhagyma,
- frissen vágott petrezselyemzöld,
- só,
- bors.
A recept elkészítése
A gombát, vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. 10 ml olajon lepirítjuk egy serpenyőben sóval és borssal. Turmixgépben pürésítjük a gombát a tojásokkal, majd áttesszük egy keverőtálba. A harcsát megtisztítjuk, apró kockára vágva a maradék olajon, saját levén puhára pároljuk addig, míg az alatta lévő folyadék teljesen elpárolog. Villával szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a gombás péphez. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a megtisztított sárgarépát, és ezt is a masszához keverjük. Utóízesítjük sóval és borssal, belekeverünk finomra vágott petrezselyemzöldet. Hőálló tálba öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt készre sütjük. Teljes kiőrlésű pirítóssal vagy friss salátával tálalva fogyasztjuk.