Feltöltés dátuma: 2023.09.20.

Közös út Cukorbetegek Egyesülete

Egészségnap Monoron

A monori Közös út Cukorbetegek Egyesülete és a József Attila Gimnázium összefogásával valósult meg június közepén a már hagyományossá vált jótékonysági színes nap az iskolában.

Illusztráció

Idén az egészséges életmód körül forgott minden, középpontban a cukorbetegséggel. Több mint 500 diákhoz jutottak el információk a diabéteszről. A nagy létszámra való tekintettel több helyszínen zajlottak az események.

Az előadások során a diákok megismerkedhettek a cukorbetegség tüneteivel, kezelésével, a szövődmények kialakulásával és természetesen megelőzésével. Hallhatták a helyes táplálkozás legfontosabb szabályait és a káros szenvedélyektől való tartózkodás fontosságát. Hangsúlyoztuk a mozgás mindennapi életbe való beillesztését, mind gyakorlati (aerobikedzés, cross-fit), mind elméleti formában.

file

A program sikeres létrejöttében nagy segítségünkre volt Füzesi Brigitta, a CEOSZ elnöke, színvonalas előadásukkal segítették a rendezvényt dr. Kiss Éva diabetológus és Zalai Noémi dietetikus. A rendezvény fő szervezője a gimnázium két pedagógusa – Angyal Ágnes és Jámborné Kécskei Ilona – volt, akik az osztályuk közreműködésével, további előadók meghívásával emelték a színvonalas rendezvényt.

file

Reméljük, hogy a kapott információk hasznosak voltak a diákok számára, megértették annak jelentőségét, hogy a mindennapi életben ezeknek a „szabályoknak” a betartása mennyire fontos. Ez lehet az alapja, hogy felnőttként egészséges és minőségi életet tudjanak élni.

Jámborné Kécskei Ilona

Megjelent a diabetes2023/4. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!