Feltöltés dátuma: 2023.09.04.

Richter Érdemérem

A Richter Gedeon Nyrt. a vállalatalapító születésének 150. évfordulója alkalmából, tavaly, a Magyar Orvosi Kamarával együttműködve új szakmai díj, a Richter Érdemérem életre keltésével kívánt tisztelegni Richter Gedeon szellemisége előtt.

Az elismeréssel a vállalat támogatja az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok adaptálását, amelyek elősegíthetik a hazai egészségügyi ellátás színvonalának emelését, valamint az orvosi hivatás hatékonyságának növelése által hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez. A 2023 áprilisában megtartott díjátadó ünnepségen három kategóriában osztotta ki a zsűri a díjakat.

Két, lapunkhoz, a Diabeteshez közelálló, munkánkat segítő, illetve a diabéteszesek érdekében is tevékenykedő orvos is kapott rangos elismerést.

Dr. Mező Róbert ortopéd- és rehabilitációs szakorvos, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs Osztályának főorvosa különdíjat kapott. Mező doktor évtizedes múltra visszatekintő elkötelezettsége és missziós tevékenysége során a diabéteszes lábak megmentéséért dolgozik.

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző szakorvosa dr. Rozsos István PhD, MBA, sebész és érsebész szakorvos lett, aki végtagmentő applikációjával és a műtéti technika fejlesztésére vonatkozó ötletével érdemelte ki a rangos elismerést.

Megjelent a diabetes2023/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!