Szerző: Füzesi Brigitta Feltöltés dátuma: 2023.08.14.

CEOSZ

Kortalanokkal fesztiváloztunk

Az idei június nem csak szokatlanul esős napokkal, hanem egy fantasztikus eseménnyel indult, hiszen a Magyar Szabadidősport Szövetség június 7-én hatalmas és hihetetlenül jó hangulatú rendezvényre várta a fesztiválozni vágyókat. Bár a fiatal életkor nem volt kizáró tényező, a Szépkorúak Fesztiválja elsősorban az érettebb, tapasztaltabb, bölcsebb korosztálynak kínált felejthetetlen élményeket.

Fotó: Hatlaczki Balázs
További fotók a szervezők oldalán: https://masport.hu/szepkoruak-sportfesztivalja-2023-galeria
Fotó: Hatlaczki Balázs
További fotók a szervezők oldalán: https://masport.hu/szepkoruak-sportfesztivalja-2023-galeria

A budapesti Bikás park borongósan induló, túlságosan is békés hétköznapi nyugalmát délelőtt tíz órára már sok száz kortalan, örökifjú pezsgése dobta fel. A Magyar Szabadidősport Szövetség által biztosított legkülönbözőbb mozgásformák hihetetlen ötletességgel ötvözték az élményt és a testi épségre óvón odafigyelő gondoskodást.

A CEOSZ online adások elmaradhatatlan szereplőivel is lehetett találkozni, hiszen Kovács Kriszta és dr. Tóth Miklósné Ági edzők instrukcióit ezúttal élőben is kipróbálhatták az érdeklődők, 4 oktató 160 percen keresztül tartott táncos tornát/zumbát, egyetlen pillanatra sem lanyhuló tömeges érdeklődés mellett. Számtalan sportágat kipróbálhattak a látogatók, amelyek alapját minden esetben valamilyen mozgás adta.

Biztosan állíthatom, hogy még sosem volt részem ilyen hihetetlenül pozitív élményben, bár ezúttal csak megfigyelőként voltam jelen. És amikor azt hittem, hogy jobban már meg sem lepődhetek attól az energia-cunamitól, amit a fesztiválozó közönség pozitív életszemléletet sugárzó aktivitása generált, egyszer csak szembe jött velem egy gokartozó igazi bácsi korú résztvevő, széles mosollyal utat kérve magának. A döbbenettől csak annyi lélekjelenlétem volt, hogy arrébb szökkenve elengedjem a fiatalokat megszégyenítő energiával pedálozó urat, akinek természetesen még arra is maradt ereje, hogy mindezt megköszönje.

Az idén először a CEOSZ kiállítóként is meghívást kapott a rendezvényre, amelynek keretében dr. Kováts Boglárka, a CEOSZ gyógyszerész szakértője tartott tanácsadást és a Dr. Orto Kft. végzett lábvizsgálatot a jelentős számú érdeklődőnek. Mindezekkel a tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodva személy szerint is nagyon hálás vagyok azért, hogy részese lehettem egy olyan eseménynek, ahol mindenki büszkén vállalva életkorát bebizonyította, hogy mennyire igaz George Bernard Show Nobel-díjas ír drámaíró gondolata: „Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem azért öregszünk meg, mert elfelejtünk játszani.”

És hogy véletlenül se felejtsünk el játszani, jövőre mindenképpen ott leszünk a Szépkorúak Fesztiválján, azonban addig is várunk minden érdeklődőt 2023. szeptember 3-án a Szövetség Családi Mozgásfesztiválján, a Puskás Aréna Nyugati parkjában!

Füzesi Brigitta

a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke

Megjelent a diabetes2023/3. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!