Feltöltés dátuma: 2023.08.30.

DiabKupa – Családi Sportnap

Májusban immár harmadik alkalommal került megrendezésre a DiabKupa – Családi Sportnap, amelynek keretében most először focibajnokságot is meghirdettek a szervezők. Igazán impozáns helyszínen, a Fradi népligeti központjában található fedett, műfüves futballpályán, remek környezetben, csodálatos időben zajlottak a küzdelmek.

Illusztráció

A szervezők az előzetes és a helyszíni regisztrációt követően a tornára jelentkezőkből négy csapatot alakítottak ki, akik két körben (délelőtt-délután), körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a helyezésekért. A folyamatosan érkező gyerekeknek is volt lehetőségük beszállni a játékba és akár néhány perc erejéig is megmutatni futballtudásukat. Az összeverbuvált csapatok fantázianeveket találhattak ki maguknak, és így jött össze a GBoyFanok, Piros csapat, Sweettiprók és a CukisFTC alkotta FinalFour.

A parázs küzdelmekkel, csodálatos megoldásokkal és igazán érzelmes pillanatokkal tarkított mérkőzéseken a legkisebbektől a legnagyobbakig, a lányoktól a fiúkig, a cukisoktól a nem cukis testvérekig mindenki pályára léphetett. Igazi öröm-futballnak és a profi labdarúgókat megszégyenítő lelkesedésnek lehettünk tanúi. A tornát végletekig kiélezett versenyben, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően a Piros csapat nyerte a GBoyFanok előtt.

file
Fotó: Jekken Péter

A harmadik helyért szintén nagy küzdelem folyt a Sweettiprók és a CukisFTC között, de végül előbbi léphetett fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, a CukisFTC pedig a 4. helyen zárt.

A torna legjobb kapusa nem meglepetésre Vinczellér Gergő lett, míg a gólkirály 13 találattal Halász Levente. Minden résztvevő csodálatos aranyéremmel gazdagodott, míg az egyéni díjazottak kupát vehettek át a kiemelkedő szereplésért.

A torna lebonyolításáért felelős Csákány József, a Tatai Atlétikai Club labdarúgás-szakosztályának vezetője szerint a torna elérte célját, hiszen amellett, hogy a résztvevők egy újabb együtt töltött közös sportnapon nagyszerűen érezték magukat, több, a szakmai stáb számára eddig nem ismert új arc is bemutatkozhatott a rendezvényen, akik reményeik szerint a jövő évi, immár hagyományos lengyelországi SweetEuro nemzetközi tornára készülő keret oszlopos tagjai lehetnek.

file

Nagy öröm volt látni, hogy a SportosCukros SweetEuro focikupán nagy sikert elért csapat tagjai milyen nagy számban jöttek el az eseményre és szinte már családtagként üdvözölték egymást gyerekek, szülők. A közös élmények, az együtt, tartalmasan eltöltött idő egy igazi, nagy családdá formál minket. Ebben rejlik a mi erőnk, ami hosszú távon lehet alapja a magyarországi 1-es típusú diabétesszel élők sorstársi közösségének a labdarúgás, a futsal területén. Köszönet a focitorna lebonyolításához nyújtott segítségért Szémanné Kiss Tímeának, Juranics Juditnak és Csákányné dr. Márk Zsuzsannának.

Csákány József

Megjelent a diabetes2023/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!