Feltöltés dátuma: 2023.05.17.

DiaEuro futsal-Európa-bajnokság

Túl a kiválasztón

Illusztráció

A COVID miatti szünet után idén ismét lesz DiaEuro, Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság júniusban, Lengyelországban. Előző számunkban már írtunk erről, s hírül adtuk, hogy március 15-én tartják a magyar csapat úgynevezett kiválasztóját. Megtörtént az esemény, Hevesi Tamást, a magyar cukorbetegek futsalválogatottja edzőjét kérdeztük: sikerült-e kiválasztania a leendő csapattagokat?

– Szép számmal jöttek a jelentkezők, nagyon örültem neki. Különösen annak, hogy sok új arccal – és ügyes lábbal – találkoztam. Fel van adva a lecke, hogy a legjobb játékosokat válasszam ki. Úgy érzem, pozitív minőségi elmozdulás történt, a keret erősebb lesz, mint legutóbb, a kijevi bajnokságon.

A régi játékosok pályafutását figyelemmel kísérem, s azt láttam, hogy többen abbahagyták a lakóhelyükön a nagypályás futballozást. Ez kicsit ijesztő volt számomra, de kiderült, közülük jónéhányan a kispályás bajnokságba mentek át, s ott szépen fejlődtek. A kispályás foci pedig közelebb van a futsalhoz, mint a nagypályás.

Azért is örülök a fiataloknak, mert a régebbi csapattagok közül többen családot alapítottak, így ők már nem tudják vállalni az edzéseket és a felkészülést. Mert bizony nehéz időszak vár a játékosokra. Kevés az idő júniusig, s addigra csapattá kell válni. Jól kell szerepelnünk Varsóban! Hiszen egy országot képviselünk, sőt, Magyarország egy népes táborát, a diabéteszeseket.

Idén nehezebb lesz bekerülni a válogatottba, mint eddig bármikor, s ezt a játékosok is érzik. Nagyon motivált mindenki, élükön az edzővel – fejezi be az értékelést mosolyogva Hevesi Tamás.

HV

Megjelent a diabetes2023/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!