Feltöltés dátuma: 2023.06.20.

Gyáli Cukorbetegek Egyesülete

30 éves jubileumi ünnepség Gyálon

A gyáli Cukorbetegek Egyesülete áprilisban megalakulásának 30 éves jubileumát ünnepelte az Arany János Közösségi Házban.

Illusztráció

Az egyesület 1993-ban 47 fővel alakult, dr. Major László – akkor kardiológus orvos – támogatásával. A 30 év alatt hat elnök, valamint egy gyermek- és ifjúsági csoportvezető szolgálta a diabétesszel együtt élő tagokat. Az elmúlt évek során a taglétszám folyamatosan növekedett, ma 142 társunk van.

Meghívtuk az ünnepségre többek közt Füzesi Brigitta CEOSZ-elnököt, dr. Szűcs Lajos parlamenti képviselőt, Nagy József Elek alpolgármestert. Sokat tanulhattunk dr. Körmendy Réka kardiológus és dr. Tóth Jenő szemész főorvos prezentációval színesített előadásaiból, amelyek a cukorbetegség társbetegségeire hívták fel a figyelmünket. Mezővári Kata dietetikus az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás fontosságát hangsúlyozta. Spielmann Laura, az Eisberg Kft. marketingvezetője a zöldségfogyasztást preferálta, és salátát ajándékozott nekünk. Némedi-Varga Tímea zenés tornáján mindenki aktívan mozgott. A gyáli Jázmin Népdalkör könnyed műsorával, majd közös énekléssel zárult az ünnepség. Az estébe nyúló színvonalas, mozgalmas programok lezárásaként elfogyasztottuk a 100 szeletes, málnaízű, sztíviával ízesített tortát.

A tanulság, amit hazavihettünk erről az eseményről: az orvosi felügyelet mellett mi magunknak is aktívan részt kell vennünk a betegségünk szinten tartásában életmódváltással, mozgással.

Lukácsik Györgyné elnök

A programokra jelentkezni lehet az egridiab@gmail.com e-mail-címen.

Megjelent a diabetes2023/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!