Szerző: Muskát Erika Feltöltés dátuma: 2023.03.28.

SCE

10 éves a Sportos Cukros

Idén kerek szülinapot ünneplünk, 10 évesek lettünk: 2013. január 30-án került hivatalosan bejegyzésre a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, amelyet leginkább Sportos Cukrosként szoktak emlegetni. Hihetetlen belegondolni, hogy már 10 éve segítjük az 1-es típusú diabétesszel élő kicsik és nagyok életét edukációs célú vagy sportos programjainkkal, támogató tevékenységünkkel.

Illusztráció

A 2023-as év a szokásos programjaink mellett a visszaemlékezés éve is lesz az SCE életében. Ehhez szeretnénk a ti segítségeteket is kérni.

Ha van nálatok olyan fotó, videó vagy bármilyen emlékről készült kép (szórólap, póló, ajándéktárgy stb.), ami visszaidézi az elmúlt #sportoscukros éveiteket, küldjétek el azt nekünk a sportoscukros@gmail.com e-mail címre.

Annak is örülnénk, ha pár mondatban megosztanátok velünk, hogy melyek a legszebb élményeitek egyesületünkkel kapcsolatban.

Hálásan köszönjük az orvosoknak, szakdolgozóknak és a rengeteg önkéntesnek, hogy folyamatosan számíthatunk rájuk! Köszönjük az állami és céges támogatásokat is, amelyek biztosítják a működésünket és az ingyenes programokat.

Kérjük, te is segíts nekünk abban, hogy bemutathassuk, az elmúlt években milyen sokoldalú tevékenységet végzett egyesületünk az 1-es típusú diabétesszel élők támogatására!

Egy kis ízelítő az elmúlt 10 évről

  • Sok-sok edukációs rendezvényt tartottunk, amelyek mindig jó alkalmat teremtettek az ismerkedésre is.
  • Szakmai konferenciákon vettünk részt.
  • Gyerekeknek szóló edukációs könyvet írtunk és kártyajátékot is kiadtunk.
  • Érzékenyítő filmjeink és más edukációs tartalmak elérhetőek a Youtube-csatornánkon, Facebook-oldalunkon és a honlapunkon is.
  • Szinte minden évben táboroztunk: kezdetben gyerekekkel, az utóbbi években felnőttekkel, teljes családokkal is.
  • Jártunk nemzetközi diabos versenyeken Olaszországban, Szlovákiában és Lengyelországban.
  • Rengeteget sportoltunk közösen: kirándultunk, bringáztunk, futottunk, eveztünk, fociztunk, röpiztünk.
  • Szakmai egyeztetéseken vettünk részt a GYOD, szenzortámogatás, közétkeztetés témájában.
  • Szoros együttműködést alakítottunk ki civil és szakmai szervezetekkel.

Muskát Erika

Megjelent a diabetes2023/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!