Feltöltés dátuma: 2022.12.15.

Kovács Bence receptje (videóval)

Tejszínes, kelkáposztás kacsaleves

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
277 kcal 26 g 13 g 15 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g fodros kel,
  • 400 g kacsamell bőr nélkül,
  • 200 g sárgarépa,
  • 200 g kelbimbó,
  • 100 g vöröshagyma,
  • 100 g fehérrépa,
  • 100 ml tejszín (10%-os),
  • 50 ml fehérbor,
  • 600 ml szárnyashúsleves-alap,
  • 20 ml olívaolaj,
  • 1 gerezd fokhagyma.

A recept elkészítése

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk, belerakjuk a vöröshagymát dinsztelni. Mikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a fokhagymát. A kacsamellet tetszés szerint feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a hagymához, amit tovább pirítunk. A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk tetszés szerint. Hozzáadjuk a lepirított húshoz a feldarabolt zöldségeket és a borral összepároljuk. Felöntjük a húslevesalappal és félkészre főzzük. A kelbimbót megmossuk, félbevágjuk, egy serpenyőben olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a leveshez. A fodros kelt megmossuk, vékony csíkokra daraboljuk, és amikor a leves szinte elkészült, beletesszük. Felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a tejszínt. Pár csepp citromlével és finomra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Megjelent a diabetes2022/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!