Kovács Bence receptje (videóval)
Tejszínes, kelkáposztás kacsaleves

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
277 kcal | 26 g | 13 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g fodros kel,
- 400 g kacsamell bőr nélkül,
- 200 g sárgarépa,
- 200 g kelbimbó,
- 100 g vöröshagyma,
- 100 g fehérrépa,
- 100 ml tejszín (10%-os),
- 50 ml fehérbor,
- 600 ml szárnyashúsleves-alap,
- 20 ml olívaolaj,
- 1 gerezd fokhagyma.
A recept elkészítése
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Egy lábasban olívaolajat hevítünk, belerakjuk a vöröshagymát dinsztelni. Mikor már üvegesre pirult, hozzáadjuk a fokhagymát. A kacsamellet tetszés szerint feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a hagymához, amit tovább pirítunk. A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk tetszés szerint. Hozzáadjuk a lepirított húshoz a feldarabolt zöldségeket és a borral összepároljuk. Felöntjük a húslevesalappal és félkészre főzzük. A kelbimbót megmossuk, félbevágjuk, egy serpenyőben olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a leveshez. A fodros kelt megmossuk, vékony csíkokra daraboljuk, és amikor a leves szinte elkészült, beletesszük. Felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a tejszínt. Pár csepp citromlével és finomra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.