Feltöltés dátuma: 2022.12.15.

Kovács Bence receptje (videóval)

Narancsos-mákos-vaníliás kosárka

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
256 kcal 8 g 10 g 33 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 20 g mák,
  • 40 g eritrit,
  • 5 dl 1,5%-os tej,
  • 1 nagyobb narancs leve és héja,
  • 25 g vaj.

A díszítéshez

  • 1 db mandarin,
  • 1 kis csokor mentalevél,
  • 5 g margarin.

A recept elkészítése

A réteslapot terítsük ki egy vágódeszkára, majd vágjuk 8 egyforma méretű négyzetre. Vajazzunk ki egy merev falú muffinsütő formát, nyomkodjuk bele a réteslapokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe 10–12 perc alatt süssük ropogósra. Egy lábasba öntsük bele a pudingport és az eritritet, keverjük csomómentesre egy kis tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet. Folyamatosan kevergetve főzzük készre. Reszeljük bele a narancs héját, majd lazítsuk a levével. Legvégül adjuk hozzá a mákot, és alaposan keverjük el. Egy habzsák vagy kanál segítségével adagoljuk bele a krémet a megsült kosárkákba. A mandarint pucoljuk meg, szedjük cikkekre. Egy serpenyőbe kevés margarint hevítünk, majd megforgatjuk benne a szeleteket. A kész kosárkákat mentával és a mandarinszeletkékkel tálaljuk.

Megjelent a diabetes2022/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!