Kovács Bence receptje (videóval)
Narancsos-mákos-vaníliás kosárka
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
256 kcal | 8 g | 10 g | 33 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 20 g mák,
- 40 g eritrit,
- 5 dl 1,5%-os tej,
- 1 nagyobb narancs leve és héja,
- 25 g vaj.
A díszítéshez
- 1 db mandarin,
- 1 kis csokor mentalevél,
- 5 g margarin.
A recept elkészítése
A réteslapot terítsük ki egy vágódeszkára, majd vágjuk 8 egyforma méretű négyzetre. Vajazzunk ki egy merev falú muffinsütő formát, nyomkodjuk bele a réteslapokat, és 180 fokra előmelegített sütőbe 10–12 perc alatt süssük ropogósra. Egy lábasba öntsük bele a pudingport és az eritritet, keverjük csomómentesre egy kis tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet. Folyamatosan kevergetve főzzük készre. Reszeljük bele a narancs héját, majd lazítsuk a levével. Legvégül adjuk hozzá a mákot, és alaposan keverjük el. Egy habzsák vagy kanál segítségével adagoljuk bele a krémet a megsült kosárkákba. A mandarint pucoljuk meg, szedjük cikkekre. Egy serpenyőbe kevés margarint hevítünk, majd megforgatjuk benne a szeleteket. A kész kosárkákat mentával és a mandarinszeletkékkel tálaljuk.