Feltöltés dátuma: 2022.12.15.

Kovács Bence receptje (videóval)

Cukormentes mákos panna cotta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
180 kcal 11 g 12 g 9 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 ml tej,
  • 400 ml tejszín (8%-os),
  • 20 g zselatin,
  • 1 ek. eritrit,
  • 1/2 citrom reszelt héja,
  • 20 g mák,
  • 1/2 rúd vanília.

A tálaláshoz

  • 1 egész citrom,
  • mentalevél.

A recept elkészítése

A tejet és a tejszínt egy lábasba öntjük, és elkezdjük forralni. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk az eritritet és belekaparjuk a vaníliarúd belsejét. Legvégül hozzáöntjük a mákot, összeforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a zselatint és alaposan elkeverjük. Pár percet hagyjuk állni, majd poharakba öntjük. Hűtőben 2–3 órát pihentetjük. Ha megdermedt, akkor a friss citromszeletekkel és mentalevéllel tálaljuk.

Megjelent a diabetes2022/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!