Feltöltés dátuma: 2022.12.10.

A magyar fejlesztés Bluetoothon keresztül valós idejű adatmegosztást tesz lehetővé

Megérkezett az „okos” vércukormérők új generációja

Illusztráció

A 100 százalékban magyar, családi tulajdonban lévő 77 Elektronika Kft. által fejlesztett Dcont® ETALON B elnevezésű készülék az okostechnológiát hívva segítségül, hatékony eszközt ad a betegek kezébe vércukorszintjük megfelelő értékek közt tartására.

A Dcont® család legújabb típusa közel klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesz lehetővé az otthoni önellenőrzés során, és emellett egyénileg testre szabható: a beteg vagy orvosa beállíthatja rajta például a legideálisabb vércukorcélérték-tartományt, a legoptimálisabb mérési időpontokat, de a készülék képes arra is, hogy hipoglikémia után az ismételt mérés szükségességét automatikusan jelezze. Az étkezés előtti mérést követően 1-1,5-2 órával a készülék hangjelzéssel figyelmeztet az étkezés utáni mérés esedékességére és egyszerűen képes rögzíteni az étkezés vagy az inzulinadás időpontját.

Mindezek mellett a Dcont ETALON B Bluetooth-kapcsolaton keresztül valós idejű adatmegosztást tesz lehetővé a Dcont® eNAPLÓ telemedicinás rendszerrel, így a beteg azonnal megoszthatja orvosával a mért adatokat. A vércukornapló adatszinkronizáció segítségével gyakorlatilag felhasználói beavatkozás nélkül képes a mérési eredményeket az okostelefonra vagy okosórára elküldeni, a Bluetooth hatósugarán kívül végzett méréseket pedig később automatikusan szinkronizálja. A mobilapplikáció Android és iOS eszközön is elérhető. Ráadásul a Dcont® eNAPLÓ rendszerbe feltöltött vércukoradatok automatikusan szinkronizálódnak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT), így minden egészségügyi dolgozó azonnal hozzáférhet.

A Dcont® eNapló telemedicinás felületen a beteg vagy kezelőorvosa továbbá beállíthatja, hogy mikor esedékes a következő mérés, amire az új vércukormérő rendszer hangjelzéssel figyelmeztet, ösztönözve ezáltal a használóját a betegség kontrollálására.

„Büszke vagyok rá, hogy idén több új terméket is bevezettünk, hiszen az új generációs okos vércukormérő mellett piacra dobtuk a KETO Fit ketonszintmérőt is. Mi a 77 Elektronikánál mindig is az innovációban, a folyamatos fejlesztésben láttuk a jövőt. A most bemutatott készülékünk is magyar mérnökök fejlesztése, és magyar kezek gyártják budapesti üzemünkben ugyanúgy, mint az elmúlt közel négy évtized során előállított valamennyi modellt” – hangsúlyozta Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

A készülék bárki számára elérhető a patikákban és a 77 Elektronika webshopjában.

BP

Megjelent a diabetes2022/5. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!