Szerző: Dr. Pap Krisztina Feltöltés dátuma: 2022.11.16.

Lehet-e ezt még fokozni?

2021 nyarán a hosszú bezártság után megrendeztük az I. DiabExatlont, amely akkora sikert aratott, hogy idén megismételtük a rendezvényt.

Illusztráció

Július 17-én ismét szikrázó napsütésre ébredt Sokorópátka, így kezdetét vette egy újabb nagy kaland. Az előzetes regisztráció is nagy megelégedettséggel töltött el bennünket, azonban a megjelentek száma tíz órára meghaladta a 200 főt. Aktuálisan gondozottak, „kinőtt” gondozottak, szülők, nagyszülők, családok, csapatok, egyesületi tagok és a gondozó munkatársai mérték össze erejüket és kitartásukat délelőtt az egyéni, délután pedig a csapatversenyek alkalmával. A versenyek között a legkisebb „Cukik” vették birtokba az ugrálóvárat.

A meleget a versenyzők fagyijegyek beváltásával és hatalmas vízipisztolycsatákkal tették elviselhetővé. A kézműves és egyéb ügyességi játékok is előkerültek a ládákból és az árnyékot adó sátor alatt egész nap kézről kézre jártak. A csillámtetováló szalon egész nap fogadta vendégeit és szebbnél szebb alkotások születtek.

Délelőtt Tamás, az egyik cukis apukánk jógaórát tartott az érdeklődőknek, majd a mozgás után közösen sétáltunk le a Sokoró Fogadóba elfogyasztani a jól megérdemelt ebédet. Délután újraélesztés-oktatással és a régmúlt diabéteszkezelésének történetével színesítettük a programot.

Illusztráció

Az esemény zárásaként 45 érmet akasztottunk kicsik és nagyok nyakába, akik fülig érő szájjal, önként álltak oda a pálya elé egy közös fotó erejéig. Fáradtan, élményekkel telve, mosollyal az arcukon tértek haza. Nem volt olyan gyermek, aki ne kérdezte volna meg: „Ugye jövőre is lesz DiabExatlon?” Már csak az a kérdés, lehet-e ezt még fokozni.

Dr. Pap Krisztina

Megjelent a diabetes2022/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!