Feltöltés dátuma: 2022.11.01.

Diab diéta a la Panka receptek

Csirkefrikasszé (tejszínes ragu)

1 adag tápanyagtartalma (köret nélkül):
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
480 kcal 37 g 28 g 16 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g csirkecombfilé bőr nélkül,
  • 100 g vöröshagyma,
  • 500 g gomba,
  • 400 g sárgarépa,
  • 200 ml száraz fehérbor,
  • 500 ml alaplé (ami főhet akár a csirke maradék csontjaiból is),
  • 100 ml zsíros tejszín (30%-os),
  • 50 g szalonna,
  • 1 ek. vaj,
  • só,
  • kakukkfű,
  • babérlevél,
  • zsálya.

Serpenyőben kiolvasztjuk az apróra vágott szalonna zsírját, és ezen pirítjuk körbe nagy lángon a kockára vágott húsdarabokat. A húst vaslábosba szedjük, majd a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat. Alacsony lángon megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott répát és a megmosott, egészben hagyott gombafejeket. Pár percig alacsony lángon pároljuk, majd ezzel a raguval nyakon borítjuk a vaslábosban hüledező csirkét. Sózzuk, a bort hozzáöntjük, mehetnek hozzá a fűszerek, végül felöntjük annyi alaplével, amennyi majdnem ellepi. Lefedjük, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk körülbelül 2 órára. Amikor minden megpuhult, beletesszük a tejszínt, és addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Rizzsel vagy krumpligombóccal tálaljuk.

Megjelent a diabetes2022/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!