Diab diéta a la Panka receptek
Csirkefrikasszé (tejszínes ragu)
1 adag tápanyagtartalma (köret nélkül): | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
480 kcal | 37 g | 28 g | 16 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g csirkecombfilé bőr nélkül,
- 100 g vöröshagyma,
- 500 g gomba,
- 400 g sárgarépa,
- 200 ml száraz fehérbor,
- 500 ml alaplé (ami főhet akár a csirke maradék csontjaiból is),
- 100 ml zsíros tejszín (30%-os),
- 50 g szalonna,
- 1 ek. vaj,
- só,
- kakukkfű,
- babérlevél,
- zsálya.
Serpenyőben kiolvasztjuk az apróra vágott szalonna zsírját, és ezen pirítjuk körbe nagy lángon a kockára vágott húsdarabokat. A húst vaslábosba szedjük, majd a visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat. Alacsony lángon megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott répát és a megmosott, egészben hagyott gombafejeket. Pár percig alacsony lángon pároljuk, majd ezzel a raguval nyakon borítjuk a vaslábosban hüledező csirkét. Sózzuk, a bort hozzáöntjük, mehetnek hozzá a fűszerek, végül felöntjük annyi alaplével, amennyi majdnem ellepi. Lefedjük, és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk körülbelül 2 órára. Amikor minden megpuhult, beletesszük a tejszínt, és addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Rizzsel vagy krumpligombóccal tálaljuk.