Diab diéta a la Panka receptek
Cobbler
1 adag meggyes, nektarinos tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
140 kcal | 3 g | 6 g | 19 g |
1 adag szilvás tápanyagtartalma: | |||
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
132 kcal | 3 g | 5 g | 17 g |
Hozzávalók 10 adaghoz (20×30 cm-es sütőtálhoz)
- 125 ml joghurt,
- 50 g csökkentett szénhidráttartalmú liszt (dia wellness −50% liszt),
- 50 g zabpehely,
- 50 g vaj,
- 1/2 tk. sütőpor,
- 1/2 tk. szódabikarbóna,
- 50 g cukornak megfelelő édesítőszer.
A meggyes, nektarinos töltelékhez
- 500 g nektarin,
- 500 g meggy,
- 20 g cukornak megfelelő édesítőszer,
- 1 ek. fahéj,
- 10 g étkezési keményítő.
A szilvás töltelékhez
- 1000 g szilva,
- 20 g cukornak megfelelő édesítőszer,
- 1 ek. fahéj,
- 1 ek. étkezési keményítő.
A gyümölcsöket kimagozzuk, kockázzuk, tálba tesszük és rászórunk mindent. A tésztához a szárazanyagokat tálba tesszük, majd mehet bele az olvasztott vaj és a joghurt. Alaposan összekeverjük, és ha egy masszaszerű izé a végeredmény, elégedetten hátba veregethetjük magunkat. Kerámiatálba borítjuk a gyümölcsöt, majd kézzel vagy kanállal rádobáljuk a masszát. Nem baj, ha kilóg a gyümölcs, a tészta úgyis megdagad a szódabikarbóna miatt. 180 fokon 25–30 percig sütjük.