Feltöltés dátuma: 2022.11.01.

Diab diéta a la Panka receptek

Cobbler

Illusztráció
1 adag meggyes, nektarinos tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
140 kcal 3 g 6 g 19 g
1 adag szilvás tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
132 kcal 3 g 5 g 17 g

Hozzávalók 10 adaghoz (20×30 cm-es sütőtálhoz)

  • 125 ml joghurt,
  • 50 g csökkentett szénhidráttartalmú liszt (dia wellness −50% liszt),
  • 50 g zabpehely,
  • 50 g vaj,
  • 1/2 tk. sütőpor,
  • 1/2 tk. szódabikarbóna,
  • 50 g cukornak megfelelő édesítőszer.

A meggyes, nektarinos töltelékhez

  • 500 g nektarin,
  • 500 g meggy,
  • 20 g cukornak megfelelő édesítőszer,
  • 1 ek. fahéj,
  • 10 g étkezési keményítő.

A szilvás töltelékhez

  • 1000 g szilva,
  • 20 g cukornak megfelelő édesítőszer,
  • 1 ek. fahéj,
  • 1 ek. étkezési keményítő.

A gyümölcsöket kimagozzuk, kockázzuk, tálba tesszük és rászórunk mindent. A tésztához a szárazanyagokat tálba tesszük, majd mehet bele az olvasztott vaj és a joghurt. Alaposan összekeverjük, és ha egy masszaszerű izé a végeredmény, elégedetten hátba veregethetjük magunkat. Kerámiatálba borítjuk a gyümölcsöt, majd kézzel vagy kanállal rádobáljuk a masszát. Nem baj, ha kilóg a gyümölcs, a tészta úgyis megdagad a szódabikarbóna miatt. 180 fokon 25–30 percig sütjük.

Megjelent a diabetes2022/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!