Feltöltés dátuma: 2022.08.08.

Nyári levesek

Gazpacho

Nyári levesek
Nyári levesek
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
89 kcal 4 g 1 g 16 g

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 50 g paradicsompüré,
  • 50 g paradicsom,
  • 25 g paprika,
  • 25 g uborka,
  • 10 ml citromlé,
  • 8 g vöröshagyma,
  • 5 g metélőhagyma,
  • 0,5 g fűszerpaprika,
  • 1/2 gerezd fokhagyma,
  • tárkony,
  • bazsalikom,
  • petrezselyem,
  • só.

A paradicsomszósz kivételével tegyük az összes hozzávalót (hámozott, magozott, negyedelt paradicsomot és uborkát, magozott, negyedelt zöldpaprikát, negyedelt vöröshagymát, vékonyan szeletelt metélőhagymát, zúzott fokhagymát, a fűszereket, a citromlevet) egy turmixgépbe, pürésítsük össze. Tegyük át egy nagy üveg- vagy rozsdamentes edénybe, keverjük bele a paradicsomszószt, és hűtsük be pár órára vagy egész éjszakára. Behűtve tálaljuk.

Megjelent a diabetes2022/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!