Nyári levesek
Gazpacho
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
89 kcal | 4 g | 1 g | 16 g |
Hozzávalók 1 adaghoz
- 50 g paradicsompüré,
- 50 g paradicsom,
- 25 g paprika,
- 25 g uborka,
- 10 ml citromlé,
- 8 g vöröshagyma,
- 5 g metélőhagyma,
- 0,5 g fűszerpaprika,
- 1/2 gerezd fokhagyma,
- tárkony,
- bazsalikom,
- petrezselyem,
- só.
A paradicsomszósz kivételével tegyük az összes hozzávalót (hámozott, magozott, negyedelt paradicsomot és uborkát, magozott, negyedelt zöldpaprikát, negyedelt vöröshagymát, vékonyan szeletelt metélőhagymát, zúzott fokhagymát, a fűszereket, a citromlevet) egy turmixgépbe, pürésítsük össze. Tegyük át egy nagy üveg- vagy rozsdamentes edénybe, keverjük bele a paradicsomszószt, és hűtsük be pár órára vagy egész éjszakára. Behűtve tálaljuk.