Feltöltés dátuma: 2022.08.08.

Éld az életed, nyaraláskor is!

A diabétesz korábban sokszor adott okot arra, hogy a betegségben érintettek ne utazzanak el nyaralni, de legalábbis sok előkészületet igényelt és leszűkítette a lehetséges úti célok listáját is. A cukorbetegséggel élőknek ugyanis több kihívással is szembe kell nézniük a nyaralás megszervezésekor, legyen szó az egészséges menüsort biztosító szállás kiválasztásáról vagy a rendszeres vércukorszint-önellenőrzésről. Ez utóbbi problémára jelenthet egyszerű és megbízható megoldást a 14 napos szenzorélettartamú GlucoMen Day folyamatos cukormonitorozási rendszer.

Illusztráció

A diabétesz nyáron sem megy szabadságra, ezért egy cukorbeteg sosem utazhat el nyaralni a kezeléshez szükséges eszközei nélkül: vele tartanak a vércukormérője, a tesztcsíkjai, a gyógyszerei, az inzulinja, az inzulintollja, a fecskendői. Ráadásul a szakorvosok azt szokták javasolni, hogy ezekből a fontos és nélkülözhetetlen kellékekből a szokásos szükséglet legalább másfélszeresét vigyék magukkal utazáskor.

Ugyanakkor a technológia fejlődésének köszönhetően a vércukorszint ellenőrzésére ma már nem csak a hagyományos ujjbegyes vércukormérők állnak az érintettek rendelkezésére, hanem az úgynevezett folyamatos cukormonitorozó rendszerek (CGM) is. Ezek legnagyobb előnye egy utazás során, hogy a mérést végző szenzor fájdalommentesen, már a nyaralás előtt felhelyezhető, és akár 14 napon keresztül képes a nap 24 órájában percenként mérni a cukorértéket.

A 77 Elektronika Kft. által piacra dobott GlucoMen Day folyamatos cukormonitorozási rendszer abban különbözik az ujjbegyes vércukorméréstől, hogy a CGM valós idejű (percenként mér), dinamikus információt nyújt a glükózszint-változás sebességéről és irányáról, míg a hagyományos vércukormérő csak egy rövid „pillanatképet” ad a glükózszintről. A GlucoMen Dayt használók így akár egy kéthetes nyaralás során is folyamatosan visszajelzést kapnak arról, hogy a pihenés alatt elfogyasztott étel, a hőség, vagy az éppen aktuális aznapi aktivitás milyen hatással van a glükózanyagcserére. A GlucoMen Day vízálló, úszni, fürdeni, sportolni lehet vele.

Ráadásul a mobilapplikációval összehangolható glükózszenzor által mért adatokat a világ bármely pontjáról képes a használója azonnal megosztani orvosával vagy családtagjával, így ők is láthatják, hogy esetleg mi okozza a túl alacsony vagy túl magas cukorértéket.

Emellett a GlucoMen Day képes észlelni és értesíteni, ha a glükózszint eléri az optimális céltartomány felső vagy alsó határát (hiper- vagy hipoglikémiás fázisba ér), sőt, az adatok alapján képes előre megítélni a trend alapján a veszélyes értékeket és időben figyelmeztetni erre használóját.

A GlucoMen Dayt használva nyugodtan átadhatod magadat az önfeledt nyaralásnak, úszhatsz, csobbanhatsz egyet a hűs medencében, élvezheted és gyűjtheted az új élményeket!

Megjelent a diabetes2022/3. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!