Feltöltés dátuma: 2022.04.12.

6 lány törekvése mások életének segítéséért

Mentesen is édes!

A Budapesti Corvinus Egyetem harmadéves kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatóiként Benczúr Bernadett, Kövesdi Anna, Petrovics Sára, Polgár Linett, Szujó Orsolya és Vajda Triniti álmodták meg a Mentesen is édes! projektet, hogy segítő kezet nyújtson az 1-es típusú cukorbeteg gyermekeknek és családjaiknak, illetve felhívja a társadalom figyelmét a téma aktualitására.

Illusztráció

Általános iskolások számára kreatív pályázatot hirdettek, s a pályázat eredményhirdetésével egybekötve edukációs rendezvényt tartottak tavaly novemberben. A Mentesen is édes! rendezvényen az érdeklődő felnőtteknek a diabétesz témájában jártas szakemberek tartottak szülői fórumot. Minden beszélgetés során rendkívül bensőséges, fesztelen légkört sikerült kialakítani: az érdeklődők feltehették kérdéseiket, megoszthatták gondolataikat a szakemberekkel, amelyekre ők nyitottan és készségesen reagáltak.

A gyermekeknek kreatív és érzékenyítő programokkal készültek, kézműves foglalkozásokkal, szórakoztató közös játékokkal, amelyeknek célja a fiatalok diabéteszről alkotott tudásának bővítése és a közös élményszerzés volt. A foglalkozások között diabéteszesek számára is fogyasztható sütemények, szendvicsek és torta várta a résztvevőket.

Illusztráció

A rendezvényt a kreatív pályázat díjainak ünnepélyes átadása zárta. A 70 beküldött alkotás készítői különböző képzőművészeti technikákkal jelenítették meg, hogy mi jut eszükbe a cukorbetegségről. Az érdeklődők az esemény mellett a Mentesen is édes! közösségi média felületein, Instagramon és Facebookon találkozhatnak a cukorbetegeknek szánt hasznos tippekkel és trükkökkel, receptekkel.

Kövesdi Anna

Megjelent a diabetes2022/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!