Kovács Bence receptje (videóval)
Szilvás-karajos teljes kiőrlésű pite
1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
219 kcal | 16 g | 8 g | 20 g |
Hozzávalók 12 szelethez
- 500 g sertéskaraj,
- 500 g szilva,
- 250 g teljes kiőrlésű liszt,
- 120 g cukormentes szilvalekvár,
- 25 g margarin,
- 3 db tojássárgája,
- 1 db tojás,
- só,
- bors.
A recept elkészítése
A lisztet a cukormentes lekvárral, margarinnal és a tojássárgájával egy tálba mérjük, majd pici sóval egynemű tésztává gyúrjuk, amit a hűtőben pihentetünk 30 percet. Amíg a tésztánk pihen, lehártyázzuk a sertéskarajt, majd szép, egyenlő vastag szeletekre szeljük. Forrásban lévő vízben (amit ízesíthetünk egész borsszemekkel) puhára főzzük az előtte gyengén kiklopfolt hússzeleteket. A szilvaszemeket megmossuk, félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk belőlük. A tészta háromnegyedét zsírpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába nyomkodjuk, ráhelyezzük a megfőtt hússzeleteket, majd a félbevágott szilvákat szorosan egymás mellé a húsra tesszük. Legvégül a maradék tésztából vékony metélteket vágva lefedjük a piténket, és az egész tojással lekenjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. Köretnek lehet hozzá frissen készített salátát fogyasztani.