Feltöltés dátuma: 2021.12.14.

Kovács Bence receptje (videóval)

Szilvás-karajos teljes kiőrlésű pite

Illusztráció
1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
219 kcal 16 g 8 g 20 g

Hozzávalók 12 szelethez

  • 500 g sertéskaraj,
  • 500 g szilva,
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt,
  • 120 g cukormentes szilvalekvár,
  • 25 g margarin,
  • 3 db tojássárgája,
  • 1 db tojás,
  • só,
  • bors.

A recept elkészítése

A lisztet a cukormentes lekvárral, margarinnal és a tojássárgájával egy tálba mérjük, majd pici sóval egynemű tésztává gyúrjuk, amit a hűtőben pihentetünk 30 percet. Amíg a tésztánk pihen, lehártyázzuk a sertéskarajt, majd szép, egyenlő vastag szeletekre szeljük. Forrásban lévő vízben (amit ízesíthetünk egész borsszemekkel) puhára főzzük az előtte gyengén kiklopfolt hússzeleteket. A szilvaszemeket megmossuk, félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk belőlük. A tészta háromnegyedét zsírpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába nyomkodjuk, ráhelyezzük a megfőtt hússzeleteket, majd a félbevágott szilvákat szorosan egymás mellé a húsra tesszük. Legvégül a maradék tésztából vékony metélteket vágva lefedjük a piténket, és az egész tojással lekenjük a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. Köretnek lehet hozzá frissen készített salátát fogyasztani.

Megjelent a diabetes2021/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!