Bíró Sára receptje (videóval)
Serpenyős cékla kukoricadarás pisztrángfilével
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
303 kcal | 30 g | 14 g | 12 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g pisztrángfilé,
- 20 ml olívaolaj,
- 10 g zabliszt,
- 10 g kukoricadara,
- 1/2 db citrom,
- 1 mk. pirospaprika,
- só,
- bors.
A serpenyős céklához
- 600 g előfőzött cékla,
- 20 ml olívaolaj,
- 20 g rukkola,
- 2 csipet szezámmag,
- 1 ek. tökmag.
A recept elkészítése
A pisztrángot megmossuk, leitatjuk a vizet róla egy papírtörlővel, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk. Egy kis teflonserpenyőbe tesszük az olajat két citromkarikával. A halat beleforgatjuk a lisztek és a pirospaprika keverékébe, és a felmelegített serpenyőbe tesszük a bőrös oldalával, 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is 1-2 percig sütjük. Visszafordítjuk a bőrös oldalára, lefedjük, és hagyjuk még kb. egy percig. A citromot szükség esetén – ha túlsülne – vegyük ki. Ameddig sül a hal, elkészítjük a köretet. Az olívaolajon megpirítjuk a magvakat, rátesszük a felszeletelt céklát. Jól összerázzuk, felmelegítjük. Utána tányérra helyezzük a hallal, kis tökmagolajjal meglocsoljuk. Rukkolával tálalhatjuk.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).